Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnegöl'de gözaltına alınan 40 kişi adliyede

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde 29 polisin yaralandığı, emniyet ve zabıta araçlarının zarar gördüğü olaylar sebebiyle gözaltına alınan 40 kişi, geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

        Orhaniye Mahallesi'nden geçen yolcu minibüsünün sürücüsü ile buradaki bir grup genç arasında korna çalma meselesi yüzünden başlayıp sürücünün yakınlarını alarak mahalleyi basması ile devam eden olaylarda 5 kişi bıçakla yaralandı, birçok kişi de darp edildi. Gözaltına alınan şahıslar için karakol basan kalabalık, polisle çatıştı. Sayıları 3 bine ulaşan kalabalığın çıkardığı olaylarda 2 polis ve 1 zabıta aracı yakıldı, emniyet, savcı ve vatandaşlara ait çok sayıda araç ile çevredeki iş yerleri büyük zarar gördü.

        29 polis memurunun yaralandığı olaylarla alakalı başlangıçta 13'ü çocuk 50 kişi gözaltına aldı. Bu şüphelilerden tutuklanan 11 kişi, daha sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı.

        Olay günü çekilen istihbarat ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ikinci bir operasyona daha start verdi. Olaylara karıştıkları belirlenen şahısların İnegöl merkez, belde ve bazı köylerdeki evlerine şafak operasyonu düzenlendi. Bursa'dan gelen asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda 4'ü çocuk toplam 44 kişi yakalandı.

        Sorgusu yapılmak üzere 2 gün önce Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların işlemleri tamamlandı. Yaşları küçük olduğu için dün adliyeye sevk edilen 4 kişi serbest bırakılırken, 40 kişi bugün geniş güvenlik tedbirleri altında İnegöl adliyesine sevk edildi. Sabah saatlerinde otobüslere bindirilen şüphelilere "kamu malına zarar vermek, adam yaralama, görevli memura mukavemet ve kundaklama" suçlarından işlem yapıldı. Zanlıların, emniyet ifadelerinde olaylara karışmadıklarını belirttikleri öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa