Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Davullu zurnalı tahliye

        Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis belde Belediyesi'nde 4 Haziran 2010 tarihinde düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucu 47'si tutuklu 30'u tutuksuz toplam 77 kişinin yargılandığı duruşma sonunda tutuklu sanık kalmadı.

        Aralarında Turgutreis Belediye Eski Başkanı Anavatan Partili Ali Server Yazgan'ın da bulunduğu 47 kişi duruşmanın ikinci gününde serbest bırakıldı. Tutuklu yakınları yaklaşık 300 araç konvoyu ile Bodrum'dan Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi önüne gelerek gece saat 02.00'ye kadar yakınlarının tahliyesini beklediler.

        105 gündür cezaevinde tutuklu bulunan 47 kişinin duruşması sanık çokluğu nedeniyle Muğla Kapalı Spor salonunda Salı günü başladı. İki gün devam eden duruşma sonunda Çarşamba günü saat 18.00'de duruşma sona erdi. Kapalı Spor salonunda iki gün devam eden duruşma sonunda tutuklu bulunan 47 kişinin tamamı için tahliye kararı çıktı. Tahliye kararının ardından Ali Server Yazgan'ın eşi Belgin Yazgan, oğlu Serkan Yazgan ve diğer tutuklu yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

        "KOMPLO KURBANIYIZ"

        Cezaevinde tutuklu bulunan ve tahliyesine karar verilen Turgutreis Eski Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, adalete her zaman güvendiğini belirterek, "Kara bizim arzu ettiğimiz bir karardı. Adalet yerini buldu. Ülkemizde gerçekten hukukun üstünlüğü var. Biz her zaman hukukun üstünlüğünü içimizde hissettik. Bugünde haklılığımızı kanıtladık ve tahliye edildik. Bundan sonra yargı süreci başlayacak. Biz çok büyük ve müthiş bir komploya kurban gittik. Bu komplonun baş mimarı ne yazık ki benim görevi devrettiğim belediye başkanı ve yanındakilerdir. Onların hazırlamış olduğu senaryo ve komplo ile 45 kişi 3,5 ay cezaevinde yattı. Bunların vebalini nasıl ödeyecekler, vicdanları bakalım rahat mı? Önümüzdeki günlerde bunların hepsini göreceğiz. Bize bu komployu hazırlayanlar ile ilgili her türlü hukuki süreci başlatacağız. Bunu mahkemeye heyetine de açıkladık. Biz bundan sonra hukuk yolu ile mücadele başlatıyoruz. Ama biz onların yaptığı gibi değil, hukuk yolu ile hakkımızı arayacağız. Ben de yarından itibaren tekrar siyasete başlıyorum. Kanımızda var çünkü" dedi.

        DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE KARŞILANDILAR

        Tahliye kararının çıkmasının ardından tutuklu yakınları ve arkadaşları Turgutreis'ten 300 konvoyluk araç ile Muğla E Tipi Kapalı cezaevinin önüne geldi. Cezaevi önünde toplanan kalabalık cezaevi önünü adeta karnaval alanına çevirdi. Davul zurna eşliğinde oynayan ve halay çeken kalabalık Ali Server Yazgan ve tutuklular için tezahüratta bulundu.

        TAHLİYE OLAN TUTUKLULARIN İSİMLERİ

        Turgutreis Eski Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Mustafa Dinçberk, Halit Yuvanç, İbrahim Ceylan, Muslu Azman, Recep Aslan, Ahmet Koyunbaba, Akın Öztürk, Ali Emre Tanrıverdi, Bahattin Alpaslan, Bülent Top, Duygu Özer, Enver Çoban, Halit Cevat Kalfa, Hasan Özkurt, Haşim Güleş, Hüseyin Sanlı, İlhan Baykal, İlker Akalan, İsmail Özşeker, Kemal Özşeker, Necmi İlter, Rahmi Kutluğ, Saim Baytaroğlu, Sulhi Elçin, Şahin Satı, Şeref Bozkutr, Timur Doğu, Üstün Diyarbakırlı, Yahya Kasalak Yusuf Şadi Ülker, Ali Devrim Zıhçıkan, Ali Uyar, Ayşegül Ülkü, Coşkun Doğu, Ethem Uyar, Halil Seven, Mehmet Kaya, Mustafa Aslan, Mustafa Gök, Mustafa Ünal, Neşet Aybey, Turgut Sevim, Ülker Uğurlu ve Veysel Yıldızhan cezaevinden getirilmekle bağsız olarak huzura alındı. Tutuksuz sanıklar Vehbi Emre Karabük, Hasan Muslu, Osman Köseoğlu, Fikret Bayırlı, Erhan Birol, Arif Aslan, Resul Karadağ, mehmet Hüsnü Çaltıcıoğlu, Genç Osman Oktaş, Safinaz Temirkan, Levent Dolu, Melek Güdücüoğlu, Hanife Acar, Ergün Yanık, Birgül Delibaş, İsmail Engin Özşeker, Melek Marşan, Hasan Duman, Belgin Yazgan, Mutlu Önder, Hüseyin Demirtaş, Selçuk Özgök, Sinan Tambora, Mürsel Önal, Özkan Tok, Günhan Atakav, Bülent Banko ve Doğan Demirkol'un hazır oldukları görüldü. Tutuksuz sanıklar Yüksel Alsan, Mehmet Arif Aslan, Sefer Ekşi ve Oğuz Şahar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa