Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hakim Münevver'in o görüntülerine bakamadı

        Münevver’in cesedinin görüntüleri gösterilirken mahkeme başkanı dayanamayıp başını çevirirken, bazı basın mensupları da salonu terk etti.

        Gökay USANMAZ/iSTANBUL (AHT)

        Münevver Karabulut cinayetinin dünkü duruşmasında, Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir’in talebi üzerine cinayet sonrası olay yerinde polis tarafından kaydedilen görüntüler, mahkeme tarafından izlenerek incelendi. Görüntülerin izlenmesinin ardından Avukat Epözdemir, cinayetin iddia edildiği gibi tutuklu sanık Cem Garipoğlu tarafından tek başına işlenemeyeceği, tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu’nun da cinayete iştirak ettiği iddiasını yineledi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir’in talebi üzerine 16 Temmuz günü görülen duruşmada, “olay yeri inceleme CD’leri”nin izlenmesine karar vermişti.

        DURUŞMAYA GELMEDİ

        Duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve 6 tutuksuz sanık katılmadı. Yaklaşık 50 dakika süren ilk CD’de, Münevver Karabulut’un cesedinin Etiler’de atıldığı çöp konteynerinin çekici ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Tesisleri’nin bahçesine götürülerek açıldığı ve olay yeri inceleme polisleri tarafından ön incelemenin yapıldığı gözlendi. İkinci CD’de ise cinayetin işlendiği 73 numaralı Şelale Villası’nın kapısından başlayarak, yapılan delil araştırma görüntüleri yer aldı. Münevver Karabulut’un kesik başının yanı sıra cansız bedeninin bulunduğu görüntülerin izlenmesi sırasında, bazı basın mensupları görüntülere dayanamayarak duruşma salonunu terk etti. Mahkeme başkanı da gözlerini ekrandan ayırdı.

        ‘CİNAYETTE BABA VAR’

        Yaklaşık 2 saat süren iki CD’nin izlenmesinin ardından Karabulut Ailesi’nin avukatı Epözdemir, incelemeler sırasında polis tarafından gereken özenin gösterilmediğini ileri sürdü. Tutuksuz sanık Tülay Makbule Garipoğlu ve başkalarının cinayet delillerinin yok edilmesi için hummalı bir çalışma yaptığının CD’lerde açıkça görüldüğünü savunan Epözdemir, “Makbule Garipoğlu ve başkalarının temizlik işine yardım ettikleri ve delilleri yok ettikleri açıkça görülmektedir” dedi. Tutuksuz sanık baba Mehmet Nida Garipoğlu’nun cinayete iştirak ettiği iddiasını yineleyen Epözdemir, “Maktulenin, olay tarihinde 48 kilo olduğu söylenen sanık Cem Garipoğlu tarafından tek başına muntazam bir şekilde kesilip bu bavula yerleştirilmesi ve atılması mümkün değildir” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa