Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bitlis'te dinamit patladı!

        Tatvan-Van karayolu üzerindeki Küçüksu köyü mevkinde sürdürülen yol genişletme çalışmaları sırasında kullanılan dinamit, yolun 300 metrelik bölümünü trafiğe kapattı.

        Alınan bilgiye göre, Tatvan'ın Küçüksu köyü mevkinde yol genişletme çalışmalarını sürdüren yüklenici firmanın dinamit patlatması sonucu, büyük bir taş ve toprak kitlesi, Tatvan-Van karayolunu ulaşıma kapattı, yüzlerce araç ve vatandaş yolda mahsur kaldı.

        Olay yerinde incelemede bulunan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun her iki tarafında araçların beklediğini söyledi.

        Yılmaz, şöyle konuştu:

        ''Yol genişletilmesi için patlatılma yapılmış. Tatvan-Van yolunun yaklaşık 300 metrelik bölümüne, planlanandan daha fazla malzeme gelmiş. Şu an altı iş makinesi yolu ulaşıma açmak için çalışıyor. Her iki tarafta da araçlarımız bekliyor. Van ve Tatvan arası trafik akışını durdurduk. İki saat içinde yolun açılabileceği planlanıyor.

        Van'a hasta götürüp gelen bir nakil ambulansımız da burada mahsur kalmış. Bu ambulansımız da bulunan sağlık görevlilerimiz rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza tedavi sağlıyor. Şu an ciddi bir sıkıntımız yok. Yolcularımızın yemek ve su ihtiyacını da karşıladık.''

        Olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar, saatlerdir yolda mahsur kaldıklarını, meydana gelen olayda ilgili firma ile karayollarının büyük hatası olduğunu söyledi.

        Yolda mahsur kalan otobüs firmalarının yetkililerin ise, yüzlerce otobüs yolcusunun mağdur olduğunu ve kendilerinin de büyük maddi zarara uğradıklarını kaydetti.

        Yolda mahsur kalan bir otobüs firmasında görevli Raif Vural, çok mağdur durumda olduklarını, kendilerine bilgi veren dahi bulunmadığını söyledi. ''Karayolları telefonlarımıza cevap vermiyor. Sağ olsun jandarma bize cevap verdi'' diyen Vural altı saattir beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

        ''Bizim bu mağduriyetimizi kim karşılayacak. Her yerde bekleyen yolcularımız var. İstanbul, Ankara ve diğer seferlerimiz iptal edildi. Biz bunu dava edeceğiz. Karayolları ve yüklenici firma bu zararımızı karşılamak zorunda. Sağ olsun sayın Valimiz burada ve bize yardımcı olacağını söyledi.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa