Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlber Ortaylı'nın çalınan tespihleri bulundu

        Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın çalınan tespihleri bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe yerleşkesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Ortaylı, tespihlerini teslim aldı. Oldukça mutlu olduğu görülen Ortaylı, tespihlerinin zamanının en iyi ustalarınca yapıldığını ve hatırasının büyük olduğunu açıkladı.

        Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Mayıs ayı sonunda çalınan tespihleri Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Ortaylı, tespihlerini emniyet yetkililerinden teslim aldı. Emniyetten ayrılışında oldukça mutlu olduğu görülen Ortaylı, 20 civarındaki tespihin neredeyse tamamının bulunduğunu söyledi.

        Tespihlerinin antika olmadığını ancak fazla sayıda olmayan ve zamanının en iyi ustalarının yaptığı eserler olması nedeniyle kendisi için çok değerli belirten Ortaylı, "Hatırası çoktur hepsinin. Buldukları için çok müteşekkirim. 20'yi aşkın tespih. Hemen hemen hepsi bulundu. En iyilerini buldular. Benim için çok önemlilerdi. Teşekkür ediyoruz. Çok müteşekkiriz. En kısa zamanda bulunduğu için." açıklamasını yaptı.

        Basın mensuplarına bulunan tespihlerinden bazılarını gösteren Ortaylı, daha polislerle tokalaşıp tekrar teşekkür ederek Emniyet'ten ayrıldı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa