Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Soyguna engel olun!

        “Rehabilitasyon merkezinde özürlü oğlumun sırtından devlet soyuluyor” diye mektup yazan babanın ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı

        Sultan Uçar/AHT

        Devletin ev hapsinden kurtarmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için engelli çocuklara kişi başına ödediği 406 TL, bazı vicdansızlar tarafından vurgun kapısı yapıldı. Engelli çocuklar üzerinden sahte raporla vurgun yapan bir çetenin, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından ortaya çıkartılmasından sonra, özürlü çocuk babası bir vatandaşın ihbarıyla ikinci soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığamektup yazan Hüseyin Ramazan Kökçe, “Zihinsel engelli oğlu üzerinden devletin soyulduğunu” ihbar etti. Kökçe,mektubunda süreci şöyle anlattı:

        DERSE GİRMİYORLAR

        “18 yaşındaki OğlumCem zihinsel engelli. Devletin, özel rehabilitasyonmerkezlerinde ücretleri karşılaması nedeniyle oğlumuzu 2 yıl önce Yeni Levent Özel Eğitimve RahabilitasyonMerkezi’ne yazdırdık. Aradan 20 ay geçtikten sonra eşim ödeme çizelgelerini imzalarken, oğlumuzun dersine hiç girmeyen öğretmenlere, derse giriyormuş gibi ödeme yapıldığını farketti. Çizelgedeki G.G. ve N.A. adlı öğretmenleri tanımıyorum. Onları kurumda görmedim. Çocuğuma A.B. ders veriyor. Kurumun sorumluları Y.K. ve D.A.’ya sorduğumda bu kişilerin A.B. için diplomalarını kiraladıklarını söylediler. Normalmiş gibi davranarak istediğimyere şikayet etmemi söylediler. Şikayet ettim. İstanbulMilli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettiş 15 gün kapamayla olayın üstünü örttü. Dosyanın kapatılmaya çalışıldığını gördüm. Devlet soyulmaya devamediliyor.”

        ‘POLİSLİĞİ BIRAKTIM’

        Babanın bu ihbarı üzerine Cumhurbaşkanlığı’nın talimatıyla Başbakanlık harekete geçti.Milli Eğitim Bakanlığımüfettişleri Cem Öztürk ve Serkan Çınar görevlendirildi. Daha önceki soruşturmayı yürütenMilli EğitimMüdürlüğümüfettişleri devredışı bırakıldı. Çocuğuna bakabilmek için polislikten istifa ettiğini söyleyen Hüseyin Ramazan Kökçe, karşılaştığı durum nedeniyle çocuğunu kursa gönderemediğini belirterek, “Bizimle birlikte aynı kurumda 40 öğrenciye daha hala ders veriliyor. Yazık bu çocuklara. Onların sırtından kimsenin para kazanmasına izin vermem” dedi.

        86 milyon liralık vurgun yapılmıştı

        Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) geçen yıl hazırladığı Özürlü Raporu, toplumdaki özürlülerin sivil toplum kuruluşları ve özel eğitim kurumları tarafından nasıl istismar edildiğini belgeleriyle ortaya koymuştu. Rapora göre yapılan incelemelerde, özel eğitim kurumlarının devletten, ‘Özürlü eğitimi’ için 86 milyon 325 bin TL usulsüz para aldığı belirlenmişti. Devletin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine özürlü başına yaptığı yardımları alabilmek için gerçekleştirilen usulsüzlükler raporda tek tek sayılmıştı. Vurgunun tespit edilmesinden sonra devlet, paraları geri alabilmek için harekete geçmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa