Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 600 bin TL çaldılar

        İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan özel bir banka şubesinin önünde park halindeki ve içinde yaklaşık 600 bin TL bulunan zırhlı para nakil aracının çalınması olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevkedildi. Olaydan 5 saat sonra yakalanan zanlılardan dördünün de sözkonusu banka şubesinin eski çalışanları olduğu ve değişik tarihlerde işlerine son verildiği öğrenildi.

        Soygun olayı, Karabağlar İlçesi Yeşillik Caddesi'ndeki banka şubesinin önünde dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Özel bir bankada çalışan iki görevli, bankaya ait 34 ZD 0635 plakalı zırhlı minibüs ile Buca, Gaziemir ve Bornova ilçelerinde bulunan şubelerden hasılatı toplayıp Karabağlar'da bulunan son şubeye geldi. Zırhlı minibüsten inen iki görevli bankadaki hasılatı almak üzere içeri girdi. Bankadan çıkan görevliler taşıtın çalındığını fark edince polise bilgi verdi. GPRS cihazı takılı zırhlı taşıt, Karabağlar'daki İrfan Nadir İlköğretim Okulu arkasında kapıları açık ve terk edilmiş halde bulundu. Görgü tanıkları olay yerinden gri renkli Mercedes marka bir otomobilin uzaklaştığını bildirince polis aracı takibe aldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sözkonusu aracı Limontepe kavşağında terkedilmiş olarak buldu. Olaydan kısa süre sonra olayı gerçekleştirdiği iddia edilen E.A. karısı C.A., Ü.Y. ve A.G.B. adlı zanlılar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

        Zanlılardan para toplama merkezinde çalışan A.G.B. bankaya yüklü miktarda borcu olması nedeniyle, şubede memur olarak çalışan C.A. adlı bayan ''kredi kartı dolandırıcılığı'' suçuna karıştığı iddiasıyla, para nakil aracı güvenlik görevlisi E.A., karısı C.A.'nın karıştığı iddia edilen suç nedeniyle, güvenlik görevlisi Ü.Y. ise personel azaltımı nedeniyle çeşitli dönemlerde bankadaki işlerinden çıkarıldı. İddialara göre E.A., karısı işten atılınca, banka nakil aracının kontak anahtarının yedeğini yaptırarak sakladı ve işten çıkarılmasının ardından daha önce işten çıkarılan A.G.B ve Ü.Y. ile biraraya gelerek eylemi planlamaya başladı. Bankalara ve piyasaya borçları bulunan zanlılar, A.G.B.'nin evine, ayrıldığı bankadan geçen hafta icra gelmesi üzerine eylemi gerçekleştirme kararı aldı.

        İddialara göre, zırhlı aracı çalmak için Karabağlar'daki toplanma noktasında A.G.B. ve E.A. buluşurken, Ü.Y. vazgeçtiğini söyleyerek gelmedi. A.G.B., zırhlı aracı banka önünde park edildiği yerden yedek anahtarla çalarak E.A.'nın beklediği noktaya geldi. Zanlıların banka aracından ellerinde para torbalarıyla inerek E.A.'nın 35 GA 3625 plakalı gri renkli eski model Mercedes marka aracına binerek uzaklaşmaları, sokaktaki bazı vatandaşlarca fark edildi. Zırhlı aracın polislerce bulunmasının ardından, görgü tanıkları zanlıların eşkal bilgilerini ve kaçtıkları aracı polise bildirdi. E.A.'nın aynı renk ve modelde aracının bulunduğunu belirleyen ekipler, bu ipucu üzerinden çalışmayı yürütmeye başladı.

        Kaçtıkları aracı terk ederek paraları paylaşan A.G.B. ve E.A'nın yanına gelen Ü.Y, ''susma payı'' olarak 70 bin TL aldı. E.A. ve Ü.Y. daha sonra, C.A.'yı almak için E.A.'nın evine geldiklerinde, burada tedbir alan polisler tarafından yakalandı. Diğer zanlı A.G.B'nin evinin yanı sıra akrabalarının oturduğu yerlerde de önlem alan polis, bu kişiyi de gece yarısı yakaladı. Zanlılarla birlikte çalınan paralar da ele geçirildi, paradan yaklaşık 2 bin TL'nin harcandığı tespit edildi. Gözaltına alınarak sorgulanmaya başlanan zanlılar, planın kendilerine anlatıldığını ve ''arkadaş kurbanı olduklarını'' söyleyerek birbirlerini suçladı.

        Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 'anahtar uydurmak suretiyle oto hırsızlığı ve nitelikli hırsızlık' suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Polis tarafından ele geçirilen para, bankadan gelen görevlilere teslim edildi. Para zırhlı raca konularak bankaya geri götürüldü.

        Özel bir bankanın şubelerinden para toplayan zırhlı araç, dün Karabağlar Yeşillik Caddesi'ndeki şube önünde park ettikten sonra 2 kişi tarafından çalınmış, daha sonra uydu takip sistemi aracılığıyla İrfan Nadir İlköğretim Okulu'nun arkasında terk edilmiş olarak bulunmuştu. Araçta bulunan 430 bin TL, 50 bin avro ve bin 100 İngiliz sterlini ile yüklü miktardaki çek ve senedin çalındığı belirlenmişti.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa