Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muhtardan seçim desteği cezası

        Giresun'un Keşap ilçesi Kılıçlı köyünde 30'u aşkın hane halkı kendisine seçim döneminde destek vermedikleri gerekçesiyle köy muhtarı tarafından cezalandırıldıklarını ileri sürdü.

        Kılıçlı Köyü'nde seçim döneminde destek vermedikleri köy muhtarının kendilerine hizmet vermeyerek veya verdirmeyerek cezalandırıldıklarını ileri süren 30'u aşkın hane halkından Halil Murat, Kılıçlı Köyü Muhtarı Musa Sabırlı, köyümüzde kendisine seçim döneminde destek veren ve vermeyenlere karşı ayrı ayrı hizmet muamelesi yapmaktadır.

        Çünkü köyümüze gelen KÖYDES ödeneğini sadece bir kişinin özel arazisine köprü yapımında, yolunun betonlanmasında ve altyapı çalışmalarında kullanırken, onlarca hanenin ihtiyacı olan köprü yapılmamış ve yolu bakımsız durumdadır. dedi.

        Aynı köyden olan Keşap eski İl Genel Meclis Üyesi Osman Aktan ise, Karadeniz Sahil Yolu'ndan başlayarak Kılıçlı ve Sürmenli köylerini bir birine bağlayan ve bu yol güzergahında bulunan 30 civarındaki vatandaşların yolları biraz bakım ve onarımla kullanılır hale gelebilecekken bu yapılmamaktadır. Sadece 600-700 metre civarındaki bu yolun bakımının yapılmaması nedeniyle vatandaşlar 4-5 kilometre mesafeden dolanarak mahallelerine ulaşmak zorunda kalıyor. Bu 30 civarındaki hanenin tek suçu ise seçim döneminde muhtara destek vermemeleridir" diye konuştu.

        KÖYDES ödeneklerinin ilgili kurumlarca incelenmesini de talep eden eski il genel meclis üyesi Atken, KÖYDES ödenekleri biliyoruz ki öncelikle grup yollarına harcanır. Şahsi kişilerin hizmetinde kullanılamaz. Bu doğrultuda şahıslar için köyümüzde köprü yapılırken, yol yapılırken, köylünün köprü ve yol çilesinin bizzat yetkililerce incelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa