Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Böylesi Aşk-ı Memnu'da bile görülmedi!

        Antalya'da, üvey oğlu ile aşk yaşadığı ileri sürülen Melike A., kocasının açtığı boşanma davasında 9 yaşındaki öz oğlunun velayetini de kaybetti. Mahkeme, daha önce kadına verilen bin 400 TL nafakayı iptal etti, tazminat ve birlikte edinilmiş mal hakkının da olmadığına hükmetti.

        Recep AKTEPE/ ANTALYA (AHT)

        Antalya'da, üvey oğlu ile aşk yaşadığı ileri sürülen Melike A., kocasının açtığı boşanma davasında 9 yaşındaki öz oğlunun velayetini de kaybetti. Mahkeme, daha önce kadına verilen bin 400 TL nafakayı iptal etti, tazminat ve birlikte edinilmiş mal hakkının da olmadığına hükmetti.

        İLK DAVAYI KADIN AÇTI

        Dava konusu olay şöyle gelişti: Antalya'da yaşayan 44 yaşındaki İrfan A., 1984 yılında evlendiği E.A.'dan M. ve M.E. adında iki çocuk sahibi oldu. Anlaşamayan çift, 1995 yılında boşandı ve İrfan A. 2000 yılında Melike A. (30) ile evlendi. Bu evlilikten de B. adında bir oğlu olan İrfan A. ile eşinin arası yaklaşık 2 yıl önce bozuldu. Mahkemeye başvuran Melike A., kocasının sorumluluklarını yerine getirmediğini ve kendisini aldattığını ileri sürerek boşanma davası açtı. Mahkeme Melike A.'ya her ay bin 400 TL tedbir nafakasını ödenmesini kararlaştırdı, küçük oğul B.'nin velayetinin de anneye bırakılmasına hükmetti.

        EŞİM BENİ OĞLUMLA ALDATTI

        Karısının, kendileriyle aynı evde yaşayan ve ilk eşinden olan oğlu M.E.A. (23) ile ilişkisi olduğunu ileri süren ve birlikte çekilmiş sarmaş-dolaş fotoğraflarını delil gösteren İrfan A., karşı dava açtı. Oğlunun kirli iç çamaşırını yatak odasında bulduğunu da belirten İrfan A., "Aralarındaki ilişkinin normal olmadığını fark etmiştim ama utancımdan kimseye söyleyemedim. Evlendiğimizde oğlum 14 yaşındaydı. İlişkileri o zaman başlamış olabilir. Melike A.'nın 'küçük yaşta çocuğa cinsel istismar' suçundan da cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        KARAR VERİLDİ, KADIN KAYBETTİ

        Antalya 1. Aile Mahkemesi'nde görülen dava bugün karara bağlandı. Duruşmaya başörtülü halde gelen Melike A., kocasının kendisine iftira attığını savunarak 50 bin TL maddi ve 20 bin TL manevi tazminat talebini yineledi. Mahkeme heyeti tarafların boşanmasına karar verdi ve İrfan A.'nın Melike A.'ya ödediği nafakayı iptal etti. Mahkeme ayrıca, annesiyle kalan 9 yaşındaki B'nin velayetinin babaya verilmesine ve kadının tazminat taleplerinin reddine karar verdi. Karara göre Melike A., Medeni Kanun'da belirtilen 'birlikte edinilmiş malların yarısı' hakkından da yararlandırılmadı. Duruşma çıkışında konuşan İrfan A., "Allah beni bu kadından kurtardı. Omuzlarımdan büyük bir yük kalktı. Bir daha evlenmeye tövbe olsun" dedi. Açıklama yapmadan adliyeyi terkeden Melike A. öz oğlu B.'yi bile ayda sadece iki gün görebilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa