Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu çukurdan bize de lazım!

        Vatandaş, olur olmaz yerde sürat yapan sürücülerden sık sık yakınıyor. Kanada bu soruna ilginç bir çözüm bulmuş. Ne dersiniz, epey etkili olan bu yöntem bizde de uygulansın mı?

        GAZETE HABERTÜRK / HT İSTANBUL

        İSTANBULLULAR, özellikle ara yollarda nedeni bilinmeyen bir şekilde oluşan çukur sorununu çözmek için bin dereden su getirirken, Kanada’da “sahte çukur” uygulamasıyla hızlı araç kullanan sürücülerin gözü korkutulmaya çalışılıyor. Ülkede özellikle okul yakınlarıdaki karayollarına kısa aralıklarla çukur fotoğrafları yapıştırılarak, sürücülerin yavaş gitmesi amaçlanıyor.

        NEREDEN AKIL ETTİLER!

        Uygulama, kazaları azaltmak için İstanbul’daki okul önlerinde de etkili olabilir. Ancak bizdeki çukur gerçeğine bakılınca, zaten bu uygulamayı mecburen de olsa yıllardır başarıyla sürdürüyoruz. Aradaki fark, bizdeki çukurların gerçek olması. Üstelik bizdeki çukurlar sadece okul önlerinde değil, kentin hemen her yerinde mevcut. Buralarda sürücüler zaten ağır ilerliyor. Durumböyle olunca “Acaba Kanadalılar sahte çukur çözümünü İstanbul’un gerçek çukurlarındanmı aldı?” sorusu akıllara geliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa