Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rus gelinlerden sanal savaş!

        Evlenip Türkiye’ye yerleşen Rus genç kızlar, kayınvalidelerinden şikayetçi. Sayısının 50 bini aştığı tahmin edilen gelinler, eşlerinin anneleri konusunda dertleşmek için internet forumlarını kullanıyor

        - Giyime karışılması, türban baskısı rahatsızlıkların başında geliyor. Türkiye’de uzun süredir yaşayanlar, yeni gelen arkadaşlarına, “Kayınvalidenize Kuran’ın zorlamayı yasakladığını hatırlatın” tavsiyesinde bulunuyor.

        - Özellikle Anadolu’daki küçük şehirlere ya da kasabalara yerleşen Ruslar, gündelik hayatta pek çok ilkle karşılaşıyor. En çok Türk akrabaların habersiz misafirliğe gelmesi ve hizmet beklemesi şaşırtıyor.

        - İnternetteki forumlarda sıkıntılarını paylaşan Rus genç kızlar, “Oğlumun evi benim evim sayılır” diyen kayınvalidelerin uzun süre kalmasından ve evde kendi düzenini kurmak istemesinden yakınıyor.

        - Forumlarda yazılan kaynanayla mücadele taktiklerinin içinde “Kaynanana soğuk savaş aç, mutlaka kazanırsın” ya da “Türk kızları gibi yapın, kafanızı sallayın ama bildiğinizi okuyun!” türü öğütler dikkat çekiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa