Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tribünden aşağıya insan atmak serbest! - Futbol Haberleri

        ÖNCE bir okuyalım:

        “Kapalıda bir kargaşa çıktı. ‘Ne oluyor?’ diye merakla izlerken, bir taraftar başka bir taraftarı kovalamaya başladı... Üst tribünde yaşanan itiş kakışa güvenlik müdahale etmeye çalıştı, beceremedi. O sırada canını kurtarmaya çalışan taraftar diğer taraftar tarafından aşağıya itildi...

        Gözümüzün önünde 6-7 metre yükseklikten sırt üstü aşağıdaki tribüne koltukların üzerine düştü çocuk. Cinayete tam teşebbüs diye bir suç varsa, gözümüzün önünde yaşanıyordu.“ Yukarıdaki cümleler bana değil, Galatasaraylı olduğunu defalarca beyan etmiş sevgili meslektaşım Cengiz Semercioğlu’na ait. Semercioğlu, Hürriyet’in Kelebek ekinde 16 Mart günü çıkan yazısında ne demiş bir daha bakalım: “O sırada canını kurtarmaya çalışan taraftar diğer taraftar tarafından aşağıya itildi...

        Cinayete tam teşebbüs diye bir suç varsa, gözümüzün önünde yaşanıyordu.”

        * Beşiktaş tribününde bıçakla adam öldürüldü: Beşiktaş’a 3 maç seyircisiz oynama cezası... * F.Bahçe-Everton maçında stadın dışından sıkılan bir kurşunla bir taraftar elinden yaralandı: F.Bahçe’ye bir maç seyircisiz oynama cezası...

        Şimdi “G.Saray ceza alamaz” diyenlerin argümanı ne? “Sami Yen’deki olay münferit. Bıçak ya da silah gibi bir suç aleti yok.” Bunu diyenlerden biri de hukukçu ve Tahkim Kurulu eski Başkanı Türker Arslan.

        1- Polis raporlarına göre, Beşiktaş stadında bir taraftar öldürüldüğünde tribüne bıçak sokulmadı. Cinayet aleti bıçak, stat içindeki büfeden alındı ya da çalındı.

        2- Fenerbahçe–Everton maçında silah stadyum dışından ateşlendi. Yani yine polis raporlarına göre stada suç aleti sokulmadı.

        Şimdi Sevgili Türker Arslan’a soruyorum: Her zaman tıraş olduğun Maçka’daki berberin Kadem senin boğazını ustura ile kesip öldürse ne olur? Herhalde bir 30 yıl alır. Peki sevgili Türker Ağabeyim, aynı Kadem seni tutup kaldırımdan aşağıya atsa ve sen Akaretler yokuşundan aşağı yuvarlanıp ağır yaralansan bu eylemin hiçbir cezası olmaz mı? “Münferittir” der geçer misin?

        Ezcümle bu olaydan çıkan sonuçlar şunlardır:

        1- Türk spor basını içindeki G.Saray medyasını ayakta alkışlıyorum. Bir tanesi, tek bir tanesi bile bu olayı kaleme almadı. Israrla taraftarın kendi kendisine düştüğünü söyleyen yorumlar, haberler yaptılar...

        Tebrikler..

        2- Spor medyasına artık kimse “Fenerli medya” diyemez. Çünkü bu olayı ve bu olayın bir ceza sebebi olduğunu ilk dile getiren isim www.haberturk.com sitesinin Beşiktaşlı olduğunu beyan eden spor müdürü sevgili kardeşim Erdem Erol‘dur. Bir gün sonra da Sabah’ta Gürcan Bilgiç konuyu kaleme aldı.

        3- Sonuçta PFDK, Galatasaray’a toplamda 185 bin TL para cezası verdi. Demek ki onlar da Türker Aslan gibi düşünmüşler. Bu durumda “Tribünden adam atmak serbesttir” diye bir sonuç da ortaya çıkabilir. Bundan sonra herhangi bir statta, herhargi bir tribünde, herhangi bir taraftar, kendi taraftarlarından birini veya rakip taraftardan birini tribünden aşağı atarsa (Olayın ölümle sonuçlanmaması halinde) o kulüp sadece 100 bin TL ceza alacak demektir.

        4- PFDK ve Federasyon açıkça Galatasaray’dan korktular. Eğer Galatasaray saha kapatma cezası alsaydı bu F.Bahçe maçına geleceği için para cezasıyla geçiştirdiler. Galatasaray’ın bir sonraki maçı Fenerbahçe değil de herhangi bir Anadolu takımıyla olsaydı verilecek ceza saha kapatma şeklinde olurdu. Demek ki bu federasyonun en çok korktuğu kulüp Fenerbahçe değil, Galatasaraymış. Bir tebrik de Galatasaray kulübüne.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa