Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da bahara çiçeklerle 'merhaba'

        İstanbul'un önemli meydanları, caddeleri, park ve korularında lale ve sümbüller açmaya başlarken, İstanbullular da havanın ısınmasıyla birlikte park ve bahçelere akın etti.

        Baharın sıcaklığı İstanbul'da kendini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte İstanbullular hafta sonunu park ve bahçelerde geçirdi.

        Sultanahmet Meydanı'nı dolduran yerli ve yabancı turistlerin bir bölümü fotoğraf ve görüntü çekerken, çimlerde oturmayı tercih edenler ve uzanarak güneşlenenlere de rastlandı.

        Öte yandan, kentin bahara hazırlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Kasım ve Aralık aylarında diktiği 9 milyon 300 bin lale, yaklaşık 3 milyon sümbül ve nergis ile birlikte toplam 12 milyon 300 bin soğanlı bitki, 15 Marttan itibaren açmaya başladı.

        İstanbulluların daha uzun süre laleleri görmesini sağlamak amacıyla erken, normal ve geç açan 3 tür lale dikilmesi nedeniyle erken açan laleler Mart ayının ikinci haftasından itibaren kentin çeşitli noktalarında görülmeye başlandı. Nisan ayında normal açan lale türleri kendini gösterecek ve ardından Mayıs ayında da geç açan laleler devreye girecek. Böylece 15 Mayısa kadar laleler kentin her noktasında kendisini İstanbullulara gösterecek.

        Lalelerin yanı sıra kent genelinde 13 milyon çeşitli türlerde çiçek dikimi yapıldı. Bu arada, 2005 yılından beri kentin çeşitli yerlerine dikilen ve aralarında kiraz ağacı ile süs elmalarının da olduğu ''çiçek açan ağaçlar'' da baharın müjdecisi olarak çiçek verdi.

        Bahar hazırlıkları kapsamında ağaç budama çalışmaları da yapıldı. Bu kapsamda hem korulardaki ağaç budandı hem de sokak ve caddelerdeki ağaçların budaması gerçekleştirildi.

        Kent genelindeki park ve bahçelerin bakımını da yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'u bahara hazır hale getirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa