Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kapıkule'de trafik durdu

        Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafında süren çalışmalar nedeniyle 13 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

        Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük sınır kapısında uzun aradan sonra yeniden TIR kuyruğu oluştu. Gümrük sahası içerisindeki TIR parkının dolmasıyla birlikte araçlar Edirne-Kapıkule güzergahı üzerinde sıraya girdi. Türkiye'nin değişik illerinden gelen başka araçların da eklenmesiyle birlikte TIR kuyruğu Edirne sınırına dayandı. Kapıkule'deki sıkıntının Bulgaristan tarafından yerleştirilen kamera sistemi için yapılan altyapı çalışmaları sonucu girişlerden birinin kapatılmasından kaynaklandığı öğrenildi. Türkiye'den Avrupa ülkelerine geçmek için gelen araçlar tek kapı üzerinden alınıyor. Bu durum Kapıkule Sınır Kapısı yolunda kilometrelerce TIR kuyruğunun oluşmasına neden oluyor. Çarşamba gününden bu yana devam eden çalışmaların pazartesi günü tamamlanması bekleniyor.

        Bu arada Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan ikinci önemli sınır kapılarından biri olan Hamzabeyli'de de TIR yoğunlu var. Sınır kapısında yaklaşık 4 kilometre civarında araç kuyruğu oluştu.

        Yaşanan sıkıntı ile ilgili bilgi veren Edirne Gümrükleri ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, TIR kuyruğunun Bulgaristan tarafındaki kamera çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Sınırın Türkiye tarafında herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten Kılıç, araçların alındığı iki girişten birinin kapalı olması sonucu araç kuyruğunun oluştuğunu ifade etti.

        Çalışmanın yapılmadığı diğer hattın hızlı çalıştırılması için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Kılıç, "Sonuç itibariyle ne kadar hızlı da olsa saatte 30 araç alabiliyorlar. O nedenle hafta içerisinde bir yığılma oldu. sahamız dolu. Bizden işlemleri bitirip Bulgaristan tarafına geçmek için bekleyen araçlarımız var. Saha kapasitesi dolunca ister istemez sahamız dışında Edirne istikametine doğru kuyruk oluştu. Kendileriyle görüştük bu pazartesi günü inşaatın biteceği ve iki kantarın da hizmete sokabileceklerini bize ifade ettiler." dedi.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa