Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam On binler Nevruz'da buluştu

        Şanlıurfa'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca Nevruz etkinliği düzenlendi. Sabah saatlerde etkinliğin düzenlendiği Haleplibahçe semti yakınlarındaki boş alana gelmeye başlayan vatandaşlar, güvenlik güçlerince üst aramasından geçirilerek alana alındı. Bazı mahalli müzik gruplarının Kürtçe şarkılar seslendirdiği etkinlikte, halay çekilip, ''Nevruz ateşi'' yakıldı.

        BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin icraatlarını eleştirdi.

        Etkinliğe Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile çok sayıda partili katıldı.

        Terör örgütü ve elebaşının lehine sloganların atıldığı ve bu yönde dövizlerin taşındığı etkinlikte, tertip komitesinin belirlediği slogan ve pankartların dışında slogan ve pankart taşınmaması yönünde zaman zaman uyarılarda bulunuldu.

        Şanlıurfa'da Etkinliğin ardından güvenlik güçleri tarafından terör örgütü lehine pankart açıp, slogan attığı belirlenen 13 kişi gözaltına alındı.

        ADANA

        BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, partisinin Adana İl Teşkilatı tarafından Mimar Sinan Kültür Parkı Açık Hava Tiyatrosu'nda, düzenlenen Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmaya Kürtçe başladı, daha sonra Türkçe sürdürdü.

        Bayındır, yaptığı konuşmada, barıştan yana olduklarını ifade etti.

        Kutlamalara katılan çok sayıda vatandaş zaman zaman terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atarak ateş yaktılar.

        BATMAN

        Batman'da ise otogar yanındaki boş alanda düzenlenen kutlamaları izlemeye gelenler, polis tarafından arandıktan sonra alana alındı.

        Nevruz ateşinin yakılmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, anayasa değişikliği çalışmalarına değinerek, hükümetin bu yöndeki çalışmalarının ''kandırmaca'' olduğunu savundu.

        Etkinliğe BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile çok sayıda kişi katıldı.

        KOCAELİ

        Kocaeli'de Nevruz etkinlikleri kapsamında Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yürüyüş ve miting düzenlendi.

        Platforma üye çeşitli sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri Merkez Bankası önünde toplanarak açtıkları pankartlarla Cumhuriyet ve Hürriyet Caddesi arasındaki Yürüyüş Yolu'ndan yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Perşembe Pazarı alanına geldi.

        BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, burada yaptığı konuşmada, sadece alanlarda değil siyasette de iradelerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

        Platform Sözcüsü ve KESK Kocaeli Dönem Sözcüsü Veysel Kaplan, Nevruz kutlamalarının yıllarca yasaklandığını ve yıllarca da ''Nevruz sendromları'' yaşandığını ifade etti.

        Nevruz ateşinin yakılması, davul-zurna ile halay çekilmesi ve yerel sanatçıların konserinin ardından grup dağıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa