Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eşinin sütünden peynir yaptı!

        AŞÇI Daniel Angerer, kısa süre önce doğum yapan eşinin sütünden peynir yapıp satmaya başladı. Eşi Lori’nin sütü, 8 hafta önce dünyaya gelen kızları Arabella’ya fazla geldi. Angerer de fazla sütü dondurucuya koymaya başladı. İnsan sütünün mutfakta kullanılıp kullanılamayacağını merak eden aşçı, sütü peynir yapmak için kullandı. Peyniri denemek için de 2 hafta bekleyen aşçı Daniel Angerer için sonuç muhteşemdi.

        ‘DONDURMA DA YAP’

        Şimdi bu alışılmadık peynir, şefin New York’taki restoranı Klee’de satışta. Karamelli bir tatlıda ve yine peynirli bir yemekte kullanılan sütün dahil olduğu tabaklar, oldukça da pahalı. Angerer bu konuda şöyle konuştu: “Bir aşçı olunca lezzetle ilgili her şeyi merak ediyorsunuz, yeni bir şeyler arıyorsunuz. İki hafta beklettikten sonra tıpkı taze sütten yapılmış bir peynir gibiydi ve tadı çok güzeldi. Gerçekten tadı inek sütü gibiydi. Herkes de beğeniyor”.

        FİKİR BEĞENİLDİ

        Projesini internet sitesinde de açıklayan aşçı Daniel Angerer ile eşi Lori, ilk olarak “Bunu kim yer ki?” gibi tepkiler almış. Şimdi ise destek verenler, anne sütünden yağ ve

        dondurma yapmasını öneriyor.

        GAZETE HABERTURK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa