Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hayvanlar da bunaldı

        Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanlar, yılın en sıcak gününde hortumla sulanarak ya da kendileri için özel yapılan havuzlara girerek serinlemeye çalıştılar.

        Yılın en sıcak gününde tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de sıcaklar hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji verilerine göre, kentte bugün 38 dereceden 42'i dereceye kadar çıkan sıcaklık insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. 250 türden 4 bini aşkın hayvanın bulunduğu Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanlar, özellikle öğle saatlerinde gölgeden çıkmıyor. Kanatlı hayvanlar ile ayı, aslan, kaplan gibi hayvanlar, özel olarak yaptırılan havuzlarda serinliyor. Hayvanat

        bahçesindeki deve kuşu, zebra, deve, at, zürafa, ceylan ve geyik gibi hayvanları ise bakıcıları hortumla su sıkarak serinletilmeye çalışıyor.

        Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, aşırı sıcakların insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkilediğini belirterek, tüm hayvanları yaz sıcaklarından korumak için özel önlemler aldıklarını söyledi.

        Sıcağın hayvanlar üzerindeki etkisini azaltmak için özel çaba harcadıklarını ifade eden Yazıcı, "Hayvanlarımızın sıcaktan olumsuz etkilenmemeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Aslan, puma, ayı, kaplan gibi yırtıcı hayvanlarımızın barınaklarında kendileri için yaptığımız özel havuzları var. Hayvanlarımız bu havuzlara girerek serinliyor. Deve, devekuşu, zebra ve zürafa gibi hayvanlarımızı ise bakıcıları hortumla suluyor. Günde birkaç kez aralıklarla yaptığımız bu uygulama ile hayvanlar serinliyorlar"

        dedi.

        Ayrıca ayılar başta olmak üzere birçok hayvana da mevsim meyvelerinden oluşan özel olarak soğutulmuş ve dondurulmuş kokteyl ikram ettiklerini böylece serinlemelerine yardımcı olduklarını anlatan Özgül Yazıcı, "Meyve tabağı ile hem karınlarını doyuruyorlar hem de serinliyorlar. Yaz boyunca hayvanlarımızın sıcaktan etkilenmemesi için yoğun çaba sarf edeceğiz. Ayrıca tüm hayvanlarımızın fiziksel yapısına uygun olarak gölgelikler yaptık. Güneşli havalarda gölgelikleri altında dinleniyorlar" diye konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa