Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Camiye haciz geldi!

        Bayram OK - Davut AKTAŞ / SAMSUN (AHT)

        Cami inşaatını yapan müteahhitin 'alacağının ödenmediğini' iddia ederek açtığı icra davası, Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri ve cami cemaatini şaşkına çevirdi. Cemaat, camiyi icraya veren müteahhite tepki gösterirken, Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zekai Işıtan, mağdur edildiklerini söyledi. Müteahhitin cami inşaatına 2001 yılında başladığını açıklayan Işıtan, "İnşaat 2007 yılında bitti. Müteaahhite 6 yıl boyunca para ödedik. Kendisi ise hiç para almadığını iddia ediyor. 6 yıl içinde mahkemeye gitmeyen müteahhit, cami inşaatı bittikten sonra neden dava açıyor?" diye sordu.

        MÜTEAHHİT ALLAH'TAN KORKSUN

        Cemaat olarak camilerinin tamamlanması için büyük mücadele verdikleri, 2001-2007 yılları arasında aralarında topladıkları 28 bin TL'yi müteahhite ödediklerini belirten Zekai Işıtan, "Elimizde resmi bir evrak yok. Kendisine ne kadar para ödenmişse hepsini dernek olarak kendi defterlerimize yazdık. Mahkemede, bizden hiç para almadığını iddia ediyor. Allah'tan korksun. Yanında çalıştırdığı işçiler bile paralarını aldıklarını söyledi. Burası bir ibadethanedir. Camiinin icraya verildiği nerede görülmüştür?" dedi.

        PARA TOPLADIK BORCUNU ÖDEDİK

        Müteahhitin, inşaatın yapımı sırasında sürekli kendilerinden para istediğini vurgulayan Işıtan, "Arabası hacizlik oldu, cami cemaati olarak para toplayıp, borcu ödeyerek hacizi kaldırttık. Bizden sürekli para istedi, inşaatın işini yavaşlattı. Topladığımız bütün paraları kendisine verdik. Verdiğimiz keresteleri dahi, mahkemede kendi malıymış gibi göstermiş" iddiasında bulundu.

        Samsun 3'üncü İcra Müdürlüğünden gelen icra tebligatı nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten Zekai Işıtan, gerekli ödemeyi yapacak maddi güçlerinin olmadığını, bugünlerde de camiiye haciz geleceğini vurguladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa