Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 1 milyon TL'lik büyük vurgun

        kaydıyla ailelere ödediği 406 TL'ye gözünü diken bir çete ortaya çıkarıldı. İl Milli

        Eğitim Müdürü Ata Özer çocukların yaşadıkları ilçelerden alınmayan engelli

        raporlarından şüphelenince 39 ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde bulunan doktor raporları takibe alındı. Üsküdar Devlet Hastanesi'nden verilmiş gibi görünen ve üzerinde ıslak imza bulunan 426 rapordan 150'sinin hastanede görevli doktorların imzası taklit edilerek hazırlandığı ortaya çıktı. Bir yılı aşkın süredir devam eden yolsuzlukla devletin yaklaşık 1 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi. Yolsuzluk boyutunun daha da büyük olduğunun sanıldığını belirten yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler.

        Sultan UÇAR / AHT (ÖZEL HABER)

        İstanbul'da Bayrampaşa'dan Bakırköy'e, Bahçelievler'den Güngören'e kadar farklı

        semtlerdeki rehabilitasyon merkezlerinden ödeme yapılması için alınan "Özürlü Sağlık Raporları"nda Üsküdar Devlet Hastanesi doktorlarının imzası bulunmasından şüphelenen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, durumu Üsküdar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tuncay Peltekli'ye sorup raporların incelenmesini istedi.

        Raporları inceleyen Başhekim Peltekli, 22 Temmuz 2009'da Ata Özer'e yazdığı yanıtta, raporlardaki imzaların sahte olduğunu bildirince İl Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli çocukların sırtından vurgun yapmaya çalışan rehabilitasyon merkezlerinin tespit edilmesi için Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri de savcılık talimatıyla sahte rapor düzenleyen rehabilitasyon merkezlerini takibe aldı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Özer, devletin 'Özürlü Sağlık Raporu" bulunan engelli

        çocuklarını rehabilitasyon merkezlerine gönderen ailelere aylık 406 TL ödediğini

        hatırlatarak, "Sadece bir devlet hastanemizde hazırlandığı iddia edilen 426 rapordan 150'si sahte çıktı. Sahteciliğin bir yılı aşkın süredir devam ettiğini biliyoruz. Bu, aylık 60 bin 900 TL'den devletin yaklaşık 1 milyon TL zarara uğratılması demek" diye konuştu.

        Bütün rehabilitasyon merkezlerinin denetime alındığını ve tüm raporların teker teker denetleneceğini vurgulayan Özer, yolsuzluk yapan rehabilitasyon merkezlerinn kapatılacağını söyledi. Özer, "Rehabilitasyon merkezlerinde kaydı dahi olmayan kişiler için devlete para ödetmeye kalkışmışlar. Özürlü çocukların sırtından rant sağlayan çete çöktü. Adalete tek tek hesap verecekler" dedi. Müdür Özer ayrıcaengelli çocukların hiçbir koşulda mağdur edilmeyeceğini de vurguladı.

        21 ilçeden engelliler Üsküdar'a gelmiş

        Üsküdar Devlet Hastanesi'nden 19 farklı ilçe de yaşayan çocuklar adına özürlü raporu alındığı ortaya çıktı. İncelemeye alınan 426 rapordan Kağıthane'deki bir

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa