Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Halis Toprak'a şok

        71 yaşındaki işadamı Halis Toprak’ın, Sarıkamış’taki tesislerinde çalışan hizmetli kadının 17 yaşındaki kızıyla evlenmesine öz çocukları da isyan etti. Toprak’ın ilk evliliğinden olan çocukları Aysel Duruk, Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Ayla Toprak Zengin, Sevgi Toprak Zengin ve Mine Toprak’ın avukatı evliliğin yasal olmadığı gerekçesiyle hazırladığı dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sundu. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede, işadamı Halis Toprak Kuşadası’nda Anayasaya ve yasalara aykırı bir doğrultuda, 17 yaşından küçük Nazlıcan isimli kişiyle evlendiği ve Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olduğu hatırlatıldı.

        ‘Ahlak kurallarına aykırı’

        Yapılan evlenme ile Türk toplumunun bağlı olduğu ahlak kaidelerinin çiğnendiğinin anlatıldığı dilekçede, ailenin kutsallığı kuralı büyük sarsıntıya uğradığı ifade edildi. 17 yaşında bir kız çocuğunun Halis Toprak’a satıldığının ileri sürüldüğü dilekçede, “Kızın ve ailesinin maddi rahatlığı için yapıldığı aşikar olan bu evlenmenin iptali konusunda Cumhuriyet Savcıları görevli ve yetkilidir. Bu evlilik işlemlerini yapan Kuşadası Evlenme Memuru Berrin Yalçın ile evlenenin sağlıklı olduğuna dair şahitlik yapan şahitlerden bir tanesi Halis Toprak’ın sahip olduğu tesisin idari memuru Nejdet Artan’dır. Diğeri ise kızın dayısı Menderes Polat, Anayasa ve yasalara aykırı düşen bu evlenmeye gerçeğe aykırı beyanda bulunmaktan cezai takibat sorumluluğu altındadırlar. 17 yaşındaki kızını Halis Toprak’la evlendirmek için gerçeklere ve başta anayasa ve TCK hükümlerine aykırı olarak muvafakatname veren kızın babası İsmet Tağızade , nikah memuru Berrin Yalçın ile ta tanıklar Nejdet Artan ve Menderes Polat haklarında cezai takibat icrasını şikayeten talep ediyorum” denildi.

        Devlet Bakanı dilekçede

        Dilekçede, Toprak ile evlenen Nazlıcan’ın servete kavuşup rahat bir maddi yaşama kavuşmak için bu evlenmeye razı gösterdiğinden cezai takibatın kapsamı içine girmesi zorunlu olduğu belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini oluşturan ailelere kötü örnek verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğinin anlatıldığı dilekçede, Aileden sorumlu Devlet Bakanının kamu vicdanını derinden rahatsız eden bu olay nedeniyle derhal harekete geçmeleri için Cumhuriyet Savcılarına gerekli talimatı vermesi gerektiği anlatıldı. Konunun Türk Toplumu’nun yüksek menfaatlerini ilgilendirdiğinin anlatıldığı dilekçede savcılık makamlarının bu konuda kendilerini görevli ve yetkili görmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu evliliğin iptali için yargı yollarına başvurulacağının belirtildiği dilekçede ayrıca evliliğin iptali davalarının açılacağı ifade edildi.

        Kaynanası bile çocuğu yaşında

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa