Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balıkesir'de domuz gribi şüphesi

        İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı İskele beldesine Almanya'dan tatil için gelen gurbetçi ailenin 2 yaşındaki çocukları O.E.G., yüksek ateş şikayeti ile Bigadiç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların ilk muayenesini yaptığı çocukta, "Domuz Gribi" virüsü olabileceği değerlendirildi. Bigadiç Devlet Hastanesi, Başhekim Beyhan Çömezoğlu'nun talimatıyla geçici olarak hasta kabullerine ve giriş, çıkışlara kapatıldı. Teyakkuz durumuna geçilen hastanede önlemler artırılırken, çocuk için hemen bir ambulans hazırlandı. Salı günü Almanya'dan Bigadiç'e geldikleri öğrenilen ailenin diğer fertlerinde yapılan kontrollerde ise, "Domuz Gribi" şüphesine rastlanmadığı öğrenildi. Konu ile ilgili bilgi veren Bigadiç Devlet Hastanesi Başhekimi Beyhan Çömezoğlu, "Domuz Gribi" ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın genelgesinin çok geniş olduğunu, alınan her vakanın domuz gribi olmayacağını söyledi. Önlem alabilmek adına Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye harfiyen uyulduğuna dikkat çeken Beyhan Çömezoğlu, Domuz Gribi şüphesi ile gözlem altına alınan her vakanın, mutlaka Domuz Gribi çıkmayacağına vurgu yaparak, vatandaşların tedirgin olmamasını istedi.

        Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi İntaniye Servisinde özel bir odada gözlem altında tutulan 2 yaşındaki O.E.G.'nin Domuz Gribi virüsü taşıyıp taşımadığının, Ankara'dan gelecek olan laboratuar sonuçlarının ardından belli olacağı bildirildi.

        Bigadiç ilçesinde kısa bir süre önce de yine Almanya'dan tatile gelen bir ailede Domuz Gribi virüsü olabileceği şüphesiyle Balıkesir'e sevk edilmiş, küçük yaştaki çocuk ve annesinden alınan numunelerin yapılan incelemesinde Domuz Gribi olmadıkları anlaşılmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa