Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gazetecinin kurtardığı çocuk öldü

        Edinilen bilgiye göre,su kanalından çıkarıldıktan sonra sağlık görevlileri tarafından duran kalbi yeniden çalıştırılan Durmuş Kömür (14), Konya Numune Hastanesinde 13 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

        GAZETECİ BÖYLE KURTARMIŞTI

        Durmuş'un cenazesi, ailesi tarafından Konya Numune Hastanesi morgundan alınarak Karaman'a getirildi. Öğle namazından sonra Musalla meydanında kılınan namazın ardından cenaze, şehir mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Oğlunun yaşaması için çok ümitlendiklerini fakat her şeye rağmen hayatını kaybettiğini söyleyen baba Hacı Bayram Kömür, ''Allah oğlumu bizden daha çok seviyormuş ki yanına aldı. Ben bunu kabullendim. Yalnız başka Ferhatlar'ın ölmemesi içinsu kanallarının çevresinin bariyerlerle kaplanması lazım. Benim oğlum öldü, başkaları da bu acıyı yaşamasın. Ben Karaman Ovası'nda bulunan sulama kanallarının etrafının güvenli hale getirilmesini istiyorum. Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılması için görevlilere de bir not ilettim'' dedi.

        -OLAY-

        Çeltek Mahallesi Dağ Oteli mevkisinde, 11 Temmuzdasu kanalının kenarına oturarak serinlemek isteyen Ferhat Şimşek (15) ile arkadaşı Durmuş Kömür (14), oturdukları yerden kayarak kanala düşmüş, kuvvetli akıntıda yaklaşık 100 metre sürüklenen çocukları gören çevredeki bir kadın, durumu 112 Acil Servis ile polise bildirmişti.

        İhbardan yaklaşık 15 dakika sonra olay yerine ulaşan ilk kişi olan yerel televizyon muhabiri Bünyamin Katırcı, suya atlayarak çocukları, bir polis memurunun yardımıyla dışarı çıkarmayı başarmıştı.

        Ambulansla hastaneye kaldırılan Ferhat Şimşek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, kalbi duran Durmuş Kömür ise acil sağlık ekiplerince 20 dakikalık uğraş sonucu kalp masajıyla hayata döndürülmüştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa