Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Arabanızı kilitlerken dikkat edin!

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 23 Temmuz 2009 tarihinde Sultanahmet'te şüpheli hareket etmeleri gerekçesiyle Bülent Ş.(30) ile Mustafa B.(33)'ye kimlik kontrolü yaptı. Yapılan üst aramasında sahte kimlikler, sahte sürücü belgesi ve park ettikleri otomobile ait sahte ruhsat belgesi ele geçirildi. Otomobillerinin çalıntı olduğu belirlenen iki zanlı üzerinde 2 tane de otomobillere ait mobilizer cihazlarına benzeyen elektronik kumanda aleti bulundu. Zanlıların, ilk ifadelerinde bu elektronik aletler sayesinde otomobil hırsızlığı yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre; sürücüler park ettikleri araçları uzaktan kumanda cihazıyla kapatmak istediği sırada mini jammer devreye giriyor. Jammerların düğmesine basan hırsızlar frekans bozucu sayesinde araçların kilitlenmesini önlüyor. Hiçbirşeyin farkına varamayan vatandaşlar ise kilitli zannetkileri arabalarını bırakarak bölgeden uzaklaşıyor. Araç sürücülerinin gitmesinin ardından iş başı yapan hırsızlar ya otomobilleri soyuyor yada arabayı çalıyor. Çalınan otomobiller için sahte belgeler düzenlenerek otomobiller change oto yapılıp piyasada ikinci el otomobil olarak satılabiliyor.

        Gözaltında bulundukları Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan ve işlemleri tamamlanan iki zanlı, Üsküdar Adliyesi'ne gönderildi. Emniyet yetkilileri, frekans bozucu mini jammer cihazları ihtimaline karşı vatandaşı duyarlı olmaya çağırdı. Araç sahiplerinin, mobilizer cihazıyla otomobillerinin kapılarını kapadıktan sonra bir de kapanıp kapanmadığını elleriyle kontrol etmeleri istendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa