Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstiklal Caddesi'ne yeni düzenleme

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uygulamayla ilgili belediyeye ait Sanat Galerisi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok heyecanlı ve mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi.

        İstiklal Caddesi'nin 1989 yılından bu yana servis araçları dışında araç trafiğine kapalı olduğunu hatırlatan Demircan, ancak uygulamanın kontrolünün yeterince yapılamadığını ifade etti.

        İlçedeki işletme sayısının son 5 yılda 2 kat arttığını ve ziyaretçi sayısının gün geçtikçe büyüdüğünü kaydeden Demircan, bunun bölgede sıkıntılara yol açtığını bildirdi.

        Demircan, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda, İstiklal Caddesi'ne giriş sağlayan 43 noktaya bir merkezden kontrolün sağlandığı 110 adet pnömatik babanın yerleştirildiğini belirterek, 06.00-10.00 saatleri dışında bu noktalardan caddeye araç geçişine izin verilmeyeceğini kaydetti.

        Yeni sistemle İstiklal Caddesi ve çevresinin keyifle gezilebilir bir hale geleceğini vurgulayan Demircan, araç trafiğinin tarihi binalara verdiği zararların da önlenmiş olacağını dile getirdi.

        Demircan, 2 milyon liraya mal olan ve radyo frekanslarıyla çalışan sistemle, dünyada kamuya açık en geniş yayalaştırılmış alanın giriş ve çıkışının kontrol altına alınmış olacağını kaydetti.

        Pnömatik babaların her bir noktasının tek bir merkezden kontrol edilebildiğini ve yönlendirilebildiğini anlatan Demircan, sağlık, yangın ve emniyet gibi konuların önemi nedeniyle ilgili kuruluşlara sisteme müdahale eden el kumanda cihazları verileceğini söyledi.

        Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin vizyonu olduğunu kaydeden Demircan, bu önemli mekanın ismine yaraşır bir hale geleceğini sözlerine ekledi.

        Demircan, daha sonra bir caddedeki pnömatik babayı el kumanda cihazıyla kapatarak uygulamayı başlattı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesinin finansman sağladığı projeye, TÜBİTAK da destek verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa