Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İETT ona emanet

        Baraçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İETT'nin köklü ve kurumsal bir işletme olduğunu, bu işletmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok kişinin yetiştiğini, bu çerçevede böyle bir kurumun başına gelmesinin kendisine mutluluk verdiğini söyledi.

        İETT'nin çok köklü ve güçlü altyapıyla İstanbul ulaşımında ana damarı işleten bir kurum olduğunu belirten Baraçlı, günümüze kadar İETT'nin gelişimine yönelik çok başarılı çalışmalar yapıldığını, kendisinden önce görev yapan değerli genel müdürlerin kent trafiğinde modern araçların kullanımı ve entegre hat uygulamaları gibi çok önemli projeleri hayata geçirildiğini dile getirdi.

        İstanbul gibi büyük bir metropolun ulaşım ihtiyacını karşılayan İETT'nin kendini sürekli geliştiren ve geliştirmek zorunda olan bir yapıda olduğunun altını çizen Baraçlı, İETT olarak bundan sonra daha açık ve şeffaf bir iletişim süreci izlemenin öncelikleri arasında olacağını belirtti.

        Bütüncül bir yaklaşımla bütün kesimleri dinleyeceklerini ve kurumlarına karşı yapılacak eleştirileri kendilerini geliştirme fırsatı olarak değerlendireceklerini, eleştirilere açık olacaklarını kaydeden Baraçlı, yapılanın her zaman daha iyisinin olduğunu bilen ve bunu hedefleyen bir kişi olarak İstanbullulara hizmette sınır olmadığı inancını taşıdığını ifade etti.

        Kentlerin gelişip kendi içinde dönüşümler yaşadığını ve bu dönüşüm sürecinden etkilenen İETT'nin, hayatın tam ortasındaki işletmelerden birisi olarak, bu tempoya ayak uydurmak zorunda kaldığını anlatan Baraçlı, günün her saatinde insanlarla birebir temas halinde olarak hizmet sunan ve üstelik teknik özelliği de bulunan bir yapıdaki İETT'de eksiklikler oluşmasının normal karşılanması gerektiğini söyledi.

        Baraçlı, kendilerine düşenin daha iyisini yapmak için gösterdikleri çabayı her zaman devam ettirmek ve yapıcı eleştirileri ve görüşleri fırsat olarak değerlendirmek ve sürekli gelişmeyi kendilerine hedef olarak aldıklarını dile getirdi.

        -''İETT HALKIN İÇİNDE OLAN BİR KURUM''-

        Toplu taşımayı bir kültür haline getirmek için halka sevdirilmesi gerektiğini belirten Baraçlı, toplu taşımanın halka sevdirilmesinin konforlu ve rahat seyahat etmeye ön plana çıkartarak mümkün olabileceğini kaydetti. Baraçlı, şöyle konuştu:

        ''İETT, İstanbul'un içindeki bir kurum. Bu kurumu halkımızın daha iyi tanımasını sağlamamız lazım. Bu nedenle iletişime biraz daha açık olmamız ve sürekli gelişmeyi de ön planda tutmamız gerekiyor. Sürekli gelişme bizim ana felsefemiz olmalı. Bu felsefe doğrultusunda 'biz daha iyiyi nasıl sunabiliriz' araştırmamız ve onları halka sunmamız gerekiyor. Artık 'bu faaliyetten daha iyi olmaz' diyemeyiz. Ondan daha iyisini bulup halkımızın da bunu kullanmasını sağlamamız gerekir. Halkın içinde olan İETT'yi halkla bütünleştirmeyi ana felsefe olarak almaktayız. Bu çerçevede bizlerin yapacağı, İETT'nin de 100 yılı aşkın bir kurum olmasının avantajlarını kullanarak daha ön planda ve daha etkin olmasını sağlamak.''

        Halkla iç içe olan bir kurumun başına geldiğini, hizmet anlayışında uygulayacağı felsefeyi her aşamada faaliyetlerine yansıtacağına vurgulayan Baraçlı, ''Diyorlar ki 'İETT'de belli kurumsallaşma ve kültür var. Bu kültürün avantajları ve dezavantajları var olabilir mi?' Esasında İETT'nin kurumsal kültürünün avantajları çok yüksek. Bu bakımdan avantajlarını fırsata dönüştürmemiz gerekir. Yüzyılı aşkın şirketler ülkemizde yok denecek kadar az. İETT bu şirketlerin nadir örneklerinden biri. İETT'yi bir değere dönüştürmemiz ve halkın markası haline getirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

        -''İETT'Yİ HALKLA BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ''-

        İETT'nin belirli bir seviyedeki kurum olduğuna değinen Baraçlı, kamu toplu taşımacılığı içinde yüzde 57'ye yakın bir payının bulunduğunu bildirdi.

        Halkın İETT'yi tanıdığını ancak bu tanımanın neticesinde İETT'nin halkın malı olduğunu ve bunu koruması gerektiğini benimsetmeye çalışacaklarını dile getiren Baraçlı, ''Bu nedenle çeşitli faaliyetlerle İETT'yi halkla daha da bütünleştirmeye gayret göstereceğiz'' dedi.

        Toplu taşımada şu anda hemen hemen deniz ulaşımıyla ve raylı sistemlerle bir entegrasyon modelinin olduğunu ve bunu daha da etkin hale getirmeye çalışacaklarını dile getiren Baraçlı,''Tabii ki deniz otobüsleri, şehir hatları ve raylı sistemlerle beraber entegre modeller oluşturarak insanların belki de hayalinin üstünde bir hizmet kalitesini sunabilmemiz lazım. Bu kapsamda şimdiden çalışmalara ve araştırmalara başladık'' dedi.

        İETT bünyesinde eğitimin bundan sonra daha da önem kazanacağını, kalite anlayışını İETT'nin en küçük birimine kadar yerleştirmeye çalışacaklarını belirten Baraçlı, İETT personeline verilen teknik eğitimlerin yanı sıra insan ilişkilerine dönük bireysel gelişimleri hedefleyen eğitimlerin de artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa