Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Alman turistin katil zanlısı tutuklandı

        Alman mühendisi Beyoğlu'nda öldürdüğü gerekçesiyle mahkemeye çıkartılan İbrahim A, kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı. Zanlı, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede, "Yabancılara karşı saplantım var, kendime hakim olamıyorum. Öldürdüm, pişman değilim" dediği öğrenildi. İbrahim A'nın, olay günü başka bir yabancı uyruklu kişiyi daha öldürmek istediği ancak vazgeçtiği de ortaya çıktı.

        Hayati ARIGAN / AHT

        15 yaşından beri Laleli'de kuaförlük yapan zanlı, adliyeye parmak arası terlik, kolundaki akrep ve silahşör dövmeleriyle dikkat çekti. Savcıya ifade veren zanlı, "Yabancılara, hıristiyanlara karşı saplantım var. Onları öldürmek istiyorum. Kendime hakim olamıyorum. Kendimle psikolojik savaş veriyorum. Pişman değilim" dediği öğrenildi. Kilise kapısında dışarıya çıkan yabancıları beklediği, Alman Gregor Kerkeling'in peşine takıldığı ve kendisine dondurma parası vermediği için öldürdüğünü yineleyen zanlı, "Dondurma parası istedim, vermedim. Tartıştık öldürdüm. Aslında bu bahaneydi" dediği de belirtildi. Verdiği ifadeye göre zanlının aynı saatlerde Beyoğlu'nda başka bir yabancı uyruklu kişiyi daha öldürmek istediği de anlaşıldı. İbrahim A, "Bir kişiyi daha durdurdum. Şapkasını çıkarmasını istedim. Ancak ondan o elektriği alamadığım için öldürmekten vazgeçtim" dediği de kaydedildi.

        İbrahim A'nın savcılıktaki ifadesinde, Kurtlar Vadisi adlı dizi filmin baş karakteri olan "Polat Alemdar"la görüştüğünü söylediği de öğrenildi.

        İbrahim A'nın 2001'de bir kişiyi makasla yaralamak'tan, 2007'de de araç yakmaktan sabıkası bulunduğu, araç yaktığı için gözaltına alındıktan sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve "akıl hastası olduğuna dair" raporu bulunduğu belirtildi.

        İfadesiinn ardından savcılık tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen zanlı, "kasten adam öldürmek" suçundan Metris Cezaevi'ne gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa