Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sel Rize'yi de vurdu

        Alınan bilgiye göre, Fındıklı ilçesinde gece saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, ilçe merkezinden geçen Arılı Deresi'nin taşmasına neden oldu. Hürriyet, Merkez ve Sahil mahallelerindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

        Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezinin bodrum katınında su bastığı yağış sonrası, evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, belediye araçları ile güvenli bir bölgeye götürüldü.

        Tarım arazilerinin önemli derecede hasar gördüğü yağış sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, tek tesellilerinin can kaybı olmadığını söyledi.

        Yağışların 5 saat süreyle aralıksız olarak sürdüğünü kaydeden Özbalaban, ''Yağmur suları Arılı Deresi'nde birleşerek ilçe merkezini aştı. Sel suları 3 mahallemize zarar verdi. Belediye, jandarma ve emniyet ekipleri vasıtasıyla dere kenarlarında ikamet eden vatandaşlar evlerinden boşaltıldı'' dedi.

        -FIRTINA İLE DOLANA DERESİ TAŞTI-

        Öte yandan Rize'nin Ardeşen ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Dolana ve Fırtına dereleri taştı. İlçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları sular altında kalırken, Fırtına Deresi'nin taşması sonucu Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Köprüköy mevkinde heyelan meydana geldi.

        Heyelan sonucu Seslikaya-Tunca ve Doğanay grup yolları bir süre araç trafiğine kapanırken, Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Köprüköy mevkinde tek şeritten kontrollü olarak araç trafiğine açık tutuldu.

        Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yerebakan, derelerin taşması nedeniyle olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

        Yerebakan, Dolana Deresi'nin yükselmesi sonucu dere seviyesinde bulunan bazı ev ve iş yerlerini su bastığını belirterek, ''Şu anda bölgede yağmur yağmıyor. Sel sularının bir bölümü de çekildi. Su baskını yaşanan evlerde belediye ekiplerimiz tahliye çalışmalarına başladı'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa