Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Manken gibisin' deyip kandırdılar"

        Diyarbakır'da ilaç almak için evden çıkan 16 yaşındaki A.A.'dan 29 gündür haber alınamıyor. Kızının fuhuş çetelerinin eline düşürülmesinden endişe eden gözü yaşlı anne Saliha A., "Çocuğuma 'manken gibisin' deyip kandırdılar" dedi.

        DSİ'de çalışan 9 çocuk babası İhsan A.'nın 7 kızından biri olan 16 yaşındaki A.A., 22 Haziran'da ilaç almak için evden çıktı. Kızlarının eve dönmemesi üzerine aile, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ancak genç kızdan halen bir haber alınamadı. Kızının kuaförde çalıştığı sırada kendisinden yaşça büyük N.T. adlı kadınla tanıştığını belirten anne Saliha A. (44), "Kızım ilköğretim okulundan mezun olduktan sonra liseye kayıt yaptırıp polis olmak istiyordu. Kızım dul olan N.T. ile tanıştıktan sonra çok değişti. Bana her zaman ?Anne polis olacağım' derdi. Kızıma 'manken gibisin' deyip kandırdılar. Çocuğumun fuhuş çetelerinin eline düşürülmesinden korkuyoruz. Allah kimsenin başına böyle bir dert getirmesin. Olayın yaşandığı günden bu yana gözlerime uyku girmiyor. Perişan bir haldeyim, çocuğumun bulunmasını istiyorum. Kızım lütfen eve dön, kandırıldığını biliyoruz, hepimiz seni çok seviyoruz" diye konuştu.

        Anne Saliha A. "Kızım kaybolduğu gün savcılığa başvurarak telefon kayıtlarını istedik. Ancak o gün görevli savcı bizlere ?sırada bekleyen onlarca kayıp dosyaları var. Sıra gelirse bakarız' yanıtını verdi. İlk başvurumuzdan itibaren gerekli tedbirler alınsaydı bugün kızım evinde olacaktı" diye isyan etti.

        Kızlarını çok sevdiğini vurgulayan gözü yaşlı baba İhsan A. ise, kızı kaybolduktan sonra bilgisayarını incelediklerini belirterek, "Ancak kızım gitmeden önce bilgisayardaki bütün belge ve resimleri silmişti, hatta çocukluğuna ait fotoğrafları bile imha etmiş. Niçin böyle bir şey yaptığını anlamış değiliz biz onu çok seviyorduk" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa