Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kanserli PKK'lı öldü

        Müebbet hapis cezası nedeniyle Erzurum Yüksek Güvenlikli H Tipi Cezaevi'nde yatan terör örgütü PKK üyesi İsmet Ablak (41), mide kanserinden yaşamını yitirdi.

        Bir süredir hastanede tedavi gören Ablak'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, mahkûmun kanser hastası olduğunun tespit edilmesinin hemen ardından cezasının ertelenmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi için yasal prosedürleri işletmeye başlattıklarını ancak Ablak'ın ömrünün buna yetmediğini bildirdi.

        Başsavcı Sinan Kuş, mahkûmun 2002 yılından sonra 73 defa revire çıktığını söyledi. Başsavcı Kuş, "İsmet Ablak ilk olarak 19 Ocak 2009'da mide rahatsızlığı nedeniyle revire çıkmış. Aynı gün hastaneye sevk edilen Ablak, 20 Ocak'ta da mide ameliyatı olmuş ve 30 Ocak'ta da taburcu edilmiş. Daha sonra 23 Mart'ta hastaneye götürülen Ablak, 10 Haziran'da yeniden yattığı hastanede öldüğü güne kadar tedavi altındaydı. Biz de bu süreç içinde cezasının ertelenmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından affı için yasal prosedürü işlettik. Ancak daha Adli Tıp'tan rapor gelmeden mahkum yaşamını yitirdi. Bu konuda herhangi bir ihmal ya da bir hata söz konusu değildir" dedi.

        1994'TE MÜEBBET ALMIŞTI

        Eski TCK'nın 125'nci maddesi uyarınca Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1994 yılında terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan İsmet Ablak'a Haziran ayında mide kanseri teşhisi konuldu. Ocak ayında midesinden ameliyat olduğu öğrenilen Ablak, 20 Haziran'dan itibaren tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi'ndeki mahkum koğuşunda cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Tutuklandıktan sonra bir süre E Tipi cezaevinde yatan ablak, 2002 yılında Yüksek Güvenlikli H Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.

        TCK'NIN 125'İNCİ MADDESİ:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa