Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir kadınlara bir de erkeklere sordular: İdeal kadın ve erkek vücudu nasıl olmalı?

        Kadınlarla erkeklerin farklı düşünce yapısı yüzyıllardır konuşulur. Farklılık sadece düşüncede değil, beğenilerde de geçerli. Üstüne bir de modern dünyanın genelgeçer güzellik standartları eklenince, farklar iyice ortaya çıkıyor.

        Bir iç giyim firmasının yaptığı araştırma ideal kadın vücudunu sorguluyor. 500 erkek ve 500 kadın ile yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

        500 kadına ve 500 erkeğe ayrı ayrı "Sizce kusursuz kadın vücudu nasıl olmalı?" diye soruldu. Erkeklerin tasvirleri ile kadınların tasvirleri ayrı ayrı resmedildi ve çıkan sonuç farklılığı bir kez daha ortaya koydu.

        REKLAM

        Kadınların Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın saçı, Cara Delevingne'nin yüzü, Jennifer Aniston'un göğüsleri, Gwyneth Paltrow'un karnı, Emma Watson'ın kalçası ve Elle Macpherson'ın bacaklarını ideal olarak nitelendirdikleri araştırmada, tercihler tek bir bedende illüstrasyon ile birleştirildi. Çıkan sonuç, kadınlara göre ideal kadın vücudunun hayli ince olduğu.

        Erkekler ise ölçüler konusunda hayli cömert davrandılar. Onlara göre ideal kadın vücudu dolgun hatlara sahip, saçlar ise sarışın ve hacimli olmalı.

        Scarlett Johansson'un gür sarı saçları, Megan Fox'un seksi yüzü, Kim Kardashian'ın büyük göğüsleri, Michelle Keegan'ın hafif göbekli karnı, Kelly Brook'un geniş kalçaları, Rosie Huntington-Whiteley'nin bacakları ideal kadın bedenini oluşturuyor.

        PEKİ İDEAL ERKEK OLMALI?

        Her iki cinsin ideal kadın vücuduna dair fikirlerindeki farklılıklar, ideal erkek vücudu için de baki görünüyor. Yapılan araştırma ideal erkek vücudunu yine kadınlara ve erkeklere tasvir ettiriyor.

        İdeal erkek nasıl görünmeli sorusu kadınlarda ve erkeklerde ortak isimlerin bahsini açıyor ama her iki cins bahsedilen kişilerden farklı parçaları beğenir. Bir taraf Brad Pitt'in saçını beğenirken, diğer taraf kol kaslarını ideale yakın görüyor.

        REKLAM

        Kadınlar Harry Styles'ın saçını, Jamie Dornan'ın yüzünü, Brad Pitt'in kollarını, David Gandy'nin karın kaslarını, David Beckham'ın da bacaklarıyle ideal bir erkek vücudu resmediyor.

        Erkeklerde ise durum biraz daha farklı. Erkeklere göre Brad Pitt'in saçları, David Beckham'ın yüzü ideal bir erkek görüntüsünün simasını oluşturuyor. Hugh Jackman'ın kol kasları, Ryan Gosling'in karın kasları ve Frank Lampard'ın bacakları da eklenince, erkeklerin gözünde ideal erkek görüntüsü canlanıyor.

        Yapılan araştırma, erkeklerin de kadınların da ideal hemcinsleri ve karşı cins konusunda olduklar farklı düşüncelere sahip olduklarını kanıtlar nitelikte.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa