Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gamergate dosyası, savcıların engeline takıldı!
        • 1

          Oyun dünyasındaki karmaşık ilişkilerin patlamasıyla ortaya çıkmıştı Gamergate skandalı. Bir oyun eleştirmeninin, oyun geliştirici ile duygusal bağ kurduğu için oyunu övdüğünün ortaya çıkmış, sonrasında oyunseverler yanlış yönlendirildikleri için isyanda bulunmuştu.

        • 2

          Ardından skandala feministler de dahil olmuş ve oyunlarda yozlaşmalar olduğunu, erkek egemen bir şekilde sektörün ilerlediği için isyan çıkarmışlardı. Oyunlarda kadınların ya kurtarılmayı bekleyen zayıf yaratıklar olduğunu ya da müthiş seksi resmedilerek cinsel obje olarak gösterildiğini belirtmişlerdi.

        • 3

          Business Insider'da yer alan habere göre Gamergate dosyasında, şimdiye dek video oyunları eleştiren kadınlara yönelik ölüm ve taciz tehditlerine neden dört kişi FBI tarafından tespit edildi. Erkeklerden ikisi suçlamaları FBI ajanlarına bizzat itiraf etti ama olayda bir kovuşturma yaşanmadı. Gamergate kurbanları, şimdi savcıların kayıtsızlığı nedeniyle sinirli ve öfkeli.

        • 4

          FBI'ın ismini gizli tuttuğu itirafçılardan biri, ailesiyle beraber yaşayan üstün yetenekli bir programcı. Daha önce evinde çocuk pornosu bulundurduğu da ortaya çıkan adam hakkında bir sonuca varılamadı. Tehditleri kabul eden adam, aslında şaka yaptığını belirtti.

        • 5

          Kurbanlardan bir diğeri de blog yazarı feminist aktivist Anita Sarkeesian, aldığı cinsel taciz mesajlarıyla ilgili bir açıklamada bulunmuştu.

          Utah Şehir Üniversitesi'ne telefonla gönderilen bomba tehdidi, blog yazarı Sarkeesian'a orada vermeyi planladığı bir dersi iptal etmeye zorlamıştı. Saldırgan, olaydan önce üniversite yetkililerine gönderilen bir e-postayla "Yarı otomatik tüfek, birden çok tabanca ve bir boru bombası koleksiyonum var" dedi. "Bildirimi dökülen kanına yazacağım ve hepiniz feminist yalanların ve zehirin Amerika halkına yaptıklarına tanık olacaksınız" diye tehditte bulunmuştu.

        • 6

          Giant Spacekat oyun stüdyosunun Ceo'su Brianna Wu, dokuz ay içinde 100'den fazla ölüm tehdidine maruz kaldı. Bu süreçte önce bu tehditleri belgeleyecek elemanlar tuttu, sonrasında ise evinden çıkarak daha güvenli olacağını düşünerek otelde yaşamaya başladı.

        • 7

          Diğer kurbanlar "kişisel olarak kimlik bilgilerinin internette yayınlandığını" ve telefon numaralarını düşman web forumlarına yaymak suretiyle telefon numaralarını değiştirmeye zorladıklarını belirtti. FBI, video oyun sektöründe kadınları destekleme programına liderlik eden Intel'de bir kadın yönetici, sosyal güvenlik numarasının dolandırıldığını ve sahte bir banka hesabı açmaya çalıştığını tespit etti. FBI dosyasında yazdı.

        • 8

          FBI da bu davada olası bir şüpheliyi tespit etti ve hatta onun fotoğrafını elde etti. Fakat, Bilgi Edinme Özgürlüğü talebinden sonra adam serbest bırakıldı. FBI'ın Gamergate soruşturma dosyası, fotoğrafın yeterli olmadığından emin olmadıklarında, polis memurlarının nihayetinde tanıkla konuşamadıklarını ortaya koyuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa