Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 21. yüzyılın düşes ve prensesleri!
        • 1

          Hollanda Kraliçesi Maxima Willem

          Soyu İspanya kraliyetine dayanan Maxima, eşi Willem ile bir partide tanıştıklarında bankacı olarak çalışıyordu.

        • 2

          Partide kendisini dansa kaldıran Willem-Alexander ile üç yıl beraberlik yaşadıktan sonra evlendiler. O zamanlar prens olan Willem-Alexander'ın kral olmasıyla birlikte Maxima, Hollanda Kraliçesi unvanını aldı.

        • 3

          İspanya Kraliçesi Letizia Ortiz

          IV. Felipe prensken tanışıp evlenen Letizia Ortiz aslında bir gazeteciydi. Daha önce evlenmiş ve boşanmış olduğu için kraliyet ailesi tarafından istenmedi.

        • 4

          Öyle ki Prens Felipe, onunla evlenebilmek için tahttan bile vazgeçecekti. Kral soyundan gelmediği ya da asil kanı taşımadığı için istenmeyen Letizia Ortiz, Prens Felipe ile evlendi ve hatta İspanya Kraliçesi bile oldu.

        • 5

          Danimarka Prensesi Mary Donaldson

          Danimarka Prensi Frederik ile 2000 Yaz Olimpiyatları'nda Sidney'de tanışan Mary Donaldson da asil kanı taşımayan prenseslerden biri.

        • 6

          Aslen hukukçu olan Mary ile Frederik tanıştıklarında, Prens en çok onun utangaç tavırlarından etkilenmiş. Danimarka kraliyetinin ilk soylu olmayan prensesi olarak tarihe geçti.

        • 7

          İsveç Prensesi Sofia Hellqvist

          Prensesler içinde en çok konuşulanlardan biri şüphesiz manken Sofia Hellqvist. Sofia Hellqvist, 2004 yılında bir erkek dergisine yılanlı pozlar vermişti. Sonra 2005 yılında da yarışma programına katılıp lüks bir otelde konaklama ödülü için yarışmıştı.

        • 8

          Şöhret kariyerini bir yana bıraktıktan sonra muhasebe eğitimi aldı, yoga yaptı. Birkaç yıl sonra da Güney Afrika'daki yardıma muhtaç çocuklar için gönüllü çalıştı. Yılanlı pozlarıyla tanınan Sofia'nın Prens Carl Philip ile tanışma hikayesi de ilginç.

        • 9

          Orta sınıflı bir aileden gelen Sofia, Prenss Carl Philip ile 2010 yılında bir restoranda tanıştı. Prens ile çıkmaya başlayan Sofia kraliyet ailesi tarafından istenmedi ama sonunda çift 2015 yılında dünya evine girdi.

        • 10

          Sofia'nın geçmişi kadar dişleri ve ağız yapısıyla da sosyal medyada alay konusu olduğu biliniyor. Tam bir külkedisi hikayesine sahip olan Sofia'nın, Prens Carl Philip'ten bir çocuğu bulunuyor.

        • 11

          Ürdün Kraliçesi Rania el Abdullah

          Aslında Filistin Prensesi olan Rania el Abdullah, çapkınlıklarıyla tanınan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ı ilk bakışta kendisine aşık etti.

        • 12

          Ürdün Sarayı'ndaki tek Filistin asıllı kadın olarak tarihe geçti Kraliçe Rania. Harvard Üniversitesi'nde okurken tanışan çift, Almanya'da evlenmişti.

        • 13

          Ürdün Prensesi Ghida al-Talal

          Prens Talal bin Muhammad ile evli olan Ghida, uluslararası siyaset ve ekonomi eğitimi almış bir gazeteci. Akıcı biçimde dört dil konuşabiliyor.

        • 14

          Prens Talal ile evlendikten sonra Ürdün'e yerleşti. İyi kalpli Prenses, sosyal medya üzerinden kanserle mücadeleye verdiği destekle tanınıyor.

        • 15

          Monaco Prensesi Charlene

          Hollywood oyuncusu Grace Kelly'nin oğlu, Prens II. Albert ile evlenen Charlene, aslında eski bir Olimpiyat yüzücüsü. 2011 yılında evlenen çiftin çocukları da bulunuyor. Charlene, Prens Albert ile evlenmeden önce dinini değiştirdi ve bir süre Fransızca dersleri aldı. Güney Afrika'nın madalyalı yüzücülerinden biri olan Charlene'e herkes imrense de hayatının tam bir kabus olduğu dedikoduları sürekli yapıldı.

        • 16

          Çapkınlığıyla bilinen prensin evlenmeden hemen önce 18 aylık bir gayrı meşru çocuğu daha ortaya çıkmıştı. Prenses'in evlenmeden önce düğünden üç kez kaçmaya çalıştığı da medyada yankı bulmuştu.

        • 17

          Cambridge Düşesi Kate Middleton

          Hostes bir anne ve harekat memuru bir babanın kızı olan Kate Middleton, Cambridge Dükü Prens William ile 2001 yılında üniversitede sanat tarihi okurken tanıştı. Evlenmeden önceki beraberlikleri tam 10 yıl sürdü.

        • 18

          Dünyanın gündemine bomba gibi düşen Kate Middleton hakkında soylu olmadığı için istenmediği, Kraliçe Elizabeth tarafından kıyafetlerinin stilinin beğenilmediği gibi nice dedikodular yapıldı. Her şeye rağmen 2011 yılında evlendiler ve Kate Middleton, Cambridge Düşesi unvanını aldı. Çiftin bir kızı ve bir erkek oğlu var.

        • 19

          Norveç Prensesi Mette-Marit

          Mette-Marit Norçev Kraliyet ailesi için ilkleri yaşatan bir gelin oldu. Madde bağımlısı ve duldu. Uyuşturucu bağımlısı bir adamdan çocuğu vardı, garsonluk yaparak çocuğuna bakmaya çalışıyordu.

        • 20

          Derken Mette-Marit bir rock konserinde Prens Haakon ile tanıştı. Kraliyet Mette-Marit'i kabul etmiyordu. Bir basın toplantısı ile geçmişini kabul ettiğini açıkladıktan uzun bir süre sonra direnci kırılan Kraliyet, Mette-Marit'i kabul etti. 2001 yılında evlenen çiftin iki çocuğu dünyaya geldi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa