Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Romantik komedi izlerken beyninizde neler oluyor?

        Potansiyel çiftlerin ilk kavgalarında heyecan mı hissediyorsunuz? Burada, aktörün vücut dili, sizin sahneyi nasıl yorumlayacağınızı belirliyor. Birbirlerinin gözlerinin içine mi bakıyorlar? Aşk! Ama kaçamak bakışlarsa... Evet, bu kesinlikle şehvet anlamına geliyor.

        Çiftin bazı diyalogları sadece sizi eğlendirmekle kalmıyor, kalbinize de yardımcı oluyor. İçten bir kahkaha atmak kan basıncını, egzersiz yapmakla aynı oranda düşürüyor (ve aynı zamanda her 10 dakikada bir 40 kalori yakmanızı sağlıyor!)

        HİSLER ORTAYA ÇIKIYOR

        Beyninizin empati merkezi, dopamin ve oksitoksin gibi hormonların salgılanması için aktive oluyor. Bu hormonlar ise aşık olan sizmişsiniz gibi hissettiriyor.Bunun belirtisi ise, midenizde uçuşan kelebekler ya da kalbinin daha hızlı çarpması...

        Gerçekten de bir şeyler hissediyorsunuz. Çalışmalar, o çok seksi havalı aktristin koluna çarptığınızda, beyninizdeki dokunmayı yorumlayan bölgenin de uyarıldığını öne sürüyor.

        Her şey harika giderken... Bir sorun çıkıyor! Romantik komedi yazarları, dikkatini kaybetmemek için kavga ve ayrılıkları kullanıyor. Çünkü çiftin arasındaki bozuşmalar kafanızı, kendi romantik dertlerinizi eşelemeye sevk ediyor. Ve o an karakterle özdeşleşiyorsunuz.

        MUTLU SON

        Problemler çözüldü. Çok daha mutlu bir ruh hâliyle filmi bitiriyorsunuz. Burada kahkahaya teşvik eden endorfin dalgasına da teşekkür ediyoruz. İyi hissettiren bir final, aynı zamanda stres hormonlarını da bozguna uğratıyor. Ayrıca uyumadan önce romantik komedi izlemek insomnia (uyuyamama) hastalığını da engelliyor.

        Hikâyenin komik anları beyninizi etkiliyor ve istediğiniz zaman favori filminizin diyaloğunu hatırlamanıza imkân veriyor. Bu süreç, uzun süreli hafızanıza da iyi geliyor.

        Film, kişisel sorunlarınızı ortaya çıkararak -muhtemel çözümleriyle birlikte- duygusal boşalma yaşamanızı sağlıyor. Bu yüzden, sinema terapistleri bu filmleri çok yararlı buluyor. Senaryolar, saklı kalmış tepkileri ortaya çıkarabiliyor.

        Bir çalışma, romantik komedi izleyip ardından tartışan çiftlerin, üç sene sonra hala çift kaldıklarını saptadı.

        Women's Health

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa