Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Denizlerde yeni av sezonu başladı

        Marmara Denizi'ne şiddetli rüzgara rağmen gece yarısı itibarı ile balıkçı tekneleri ve gırgırların sesi yankılanmaya başladı. Marmara'da yakalanan ilk balık hamsi olurken, balıkçılar yeni sezondan ümitli olduklarını söyledi.

        15 Nisan'da başlayan balık av yasağı 31 Ağustos gece yarısı sona erdi. Balıkçılar hazırlıklarını tamamlayarak 'Vira Bismillah' deyip denize açıldı. Çanakkale ve Karadeniz'de şiddetli rüzgar nedeni ile bir çok balıkçı teknesi denize açılamazken, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde balıkçılar şiddetli rüzgar eşliğinde dümenlerinin başına geçti. Marmara'nın ilk balık sürüsü 'Karabomba' adı ile bilinen balıkçı teknesine rastgeldi. Balıkçılar ağlarına takılan yaklaşık bir buçuk ton hamsiyi güverteye çekti. Böylelikle balık sezonunun ilk yakalanan balığı hamsi olurken, şiddetli rüzgar avın ilk günü balıkçılara zor anlar yaşattı. Balıkçı Hasan Aydın, "Belki de Türkiye'nin ilk hamsisini biz yakaladık. Saat henüz gece yarısını yeni geçti, balık sürüsü bize denk geldi. Bir buçuk ton civarında balığı güverteye çektik. İnşallah bu sezon güzel çekecek" dedi.

        Teknenin sahibi Yücel Kocabıyık ise sezonunun ilk balığını yakaladıklarını söyledi. Yasak bitiminde ağ atmaalrı sonucu balığın hemen yakalandığını söyleyen Kocabıyık, balık sezonundan ümitli olduğunu söyledi.

        GEÇEN YILIN REKORU HAMSİDE

        Öte yandan Türkiye'de 2014 yılında 537 bin ton su ürünü tüketimi yapılırken bu rakam 2015 yılında 672 bin tona yükseldi. 2015 yılında balıkçıların ağlarına 193 bin ton hamsi düşerken, hamsiyi sardalya, istavrit, mezgit, palamut ve lüfer izledi. Çiftlik balığında ise en çok talep gören alabalık oldu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa