Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İDO Avcılar seferleri ne zaman başlayacak?

        Avcılar'da, deniz otobüsü seferlerinin yeniden başlatılması istemiyle 'Deniz kenti Avcılarımız'a deniz ulaşımı istiyoruz' başlıklı imza kampanyası kısmen olumlu sonuç verdi. İDO, 11 Temmuz'dan itibaren Marmara ve Avşa Adası'na yapılacak seferlere Avcılar'ı da ekledi.

        İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

        Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, Avcılar Belediyesi'nin desteği ile bir süre önce kampanya başlatmıştı. Kampanyada İstanbul Deniz Otobüsü'nün (İDO) birkaç yıl öncesine kadar Avcılar'a günde 4-5 sefer yaptığını, seferlerin tümüyle kaldırılması ile Avcılar'ın ulaşımda E-5'in yoğun trafiğine mahkum edildiğini vurgulamıştı. Ak, İDO'nun Avcılar'daki iskele, yolcu bekleme salonu, satış gişesi binalarının yeniden kullanılmasını isterken, "Nüfusu 500 bine yaklaşan Avcılar'da deniz ulaşımının eskiden olduğu gibi, en kısa sürede yeniden işlerlik kazandırılmasını bölge halkı olarak istiyoruz. Kampanyamıza Avcılar'da oturan herkesin katılmasını bekliyoruz" demişti.

        25 BİNDEN FAZLA İMZA TOPLANDI

        Avcılar'dan deniz ulaşımının sağlanması istemiyle çeşitli yerlerde kurulan stantlarda kısa sürede 25 bini aşkın imza toplandı. İmzalar, Avcılar Belediyesi'nde oy birliği ile kabul edildikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne (İBB) götürülerek teslim edildi. İBB'deki meclis üyeleri de bu isteğe dış hat seferleri ile kısmen olumlu yanıt verdi. İDO, Avcılar'dan İstanbul içi ulaşımını kolaylaştıracak sefer koymazken 11 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasındaki uzun mesafeli tarifesine Avcılar'ı da ekledi.

        Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, "Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar Belediye Meclisi ve tüm halkımız el ele, omuz omuza vererek, deniz otobüsü seferlerinin başlatılmasını sağladık" dedi.

        İLK SEFER 11 TEMMUZ'DA

        Avcılar'ın şehir içi tarifeye de eklenmesi istenirken, 11 Temmuz'dan itibaren uygulanacak tarifeye göre, İDO deniz otobüsü Bostancı'dan hafta içinde saat 19.30'da hareket edecek. Deniz otobüsü, saat 20.15'te Yenikapı, saat 21.00'de Avcılar'da, 23.30'da Marmara Adası ve gece yarısı Avşa Adası'nda olacak. Avşa'dan saat 09.00'dan hareket edecek deniz otobüsü, Marmara Adası'na uğradıktan sonra saat 12.00'de Avcılar'da olacak, 12.45'te Yenikapı ve 13.15'te Bostancı'ya varacak.

        Ayrıca Bostancı'dan cumartesi günü saat 17.45, Pazar günü 09.30'da Yenikapı-Avcılar-Marmara-Avşa seferleri yapılacak. Avcılar'dan seferler cumartesi günü saat 19.15, Pazar günü ise 11.00'de yapılacak.

        Dönüş seferleri ise, cumartesi günü Avşa'dan 09.00, Pazar günü saat 18.00'de yapılacak. Deniz otobüsü cumartesi günü saat 12.00'de, Pazar günü ise 21.00'e varacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa