Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her derde deva karbonat!
        • 1

          1- Plastik saklama kapları Kullanmamaya çalışsakta evde bir- iki tane atmaya kıyamadıklarımız olabilir. Eğer onlarda yemeklerden, vs dolayı lekeler oluştuysa, karbonat yardıma hazır: Bir yere 4 yemek kaşığı karbonat ve ılık su doldurup, saklama kaplarınızı içine bırakın. Bir kaç saat içinde lekeler kaybolacak.

        • 2

          2- ‘Garip’ kokabilen buzdolabı Bir küçük kaseye veya kesenin içine karbonat koyun ve dolabınızın bir kenarına bırakın. Kokuların birbirine karışmasını önleyecek ve istemediğimiz kokuları emecektir.

        • 3

          3- Sebze ve Meyveler Dışarda satılan sebze-meyve deterjanlarına itibar etmeyin – onları karbonatlı suyla yıkayın…Böylece tarım ilaçları, vs herşeyden temizlenmiş olacaklar.

        • 4

          4- Gıcır gıcır mutfak süngerleri Koku ve lekeleri yok etmekte birebir…Deneyin, farkı göreceksiniz.,

        • 5

          5- Kedi-köpek yatakları Ufaklıkların yatakları bazen istenmeyen kokular barındırabiliyor. Karbonat serpin, 15 dakika sonra elektrik süpürgesiyle süpürün. Mis !

        • 6

          6- Zavallı tüylü oyuncaklar Hani olur ya…Toz yumağı olurlar, gözlerinde hazin, artık ışıltısı kalmamış bir bakış vardır ve sarılmayı aklınızdan bile geçirmiyorsunuzdur :) İşte, alın o zavallıcıkları, bir çöp torbasının içine atın (bu evrede çok korkacaklardır tabii ve üstlerine cömert dozda karbonat serpin. Torbanın ağzını sıkıca bağlayın. Sonra acımadan onları epeyce bir salladıktan sonra, torbadan çıkarıp, elektrik süpürgesinin dar ağzıyla üzerlerinden geçin… İşte, hayata döndüler !

        • 7

          7- Bahçe mobilyaları Yaz geliyor !!! Balkonlarda, bahçelerde kullandığımız mobilyalar kışın hışmına uğradılar. Kendilerine getirmek için karbonat ve suyla silin. Bu arada…Kış için hazırlık yapacağınız zaman, yastıkları ve minderleri kaldıracağınız torbalara biraz karbonat koyarsanız, yaz geldiğinde, ” Acaba yenilerini mi alsam?” diye düşünmezsiniz.

        • 8

          8- Duvarlar Mutfak duvarlarındaki yağ lekeleri…Çocukların odalarındaki duvarlarda yaptığı sanat eserleri…Hepsinin ömrü, siz karbonat ve suyla silene dek...

        • 9

          9- Alkali Su İçtiğiniz suyun alkali olmasını istiyorsanız, karbonat ekleyin…Tamamdır.

        • 10

          10- Mutlu Mangallar Mangalınızı veya barbekünüzü kullandıktan sonra, ızgaranın üzerine karbonat serpin ve öyle fırçalayın. Sonuçtan çok memnun kalacaksınız…

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa