Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Arabesk Kadıköy’de canlanıyor

        Ekin TÜRKANTOS/GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’nin ilk arabesk grubu Istanbul Arabesque Project’in kurucusu Barbaros Akbulut, Kadıköy’de arabesk müziğin her versiyonunu dinleyebileceğiniz, her kesimden insanın beraberce eğlenebileceği bir mekân yarattı; ‘Arabecks Cafe & Pub’. Yeşilçam sinemasından izler taşıyan mekânın duvarları unutulmaz sanatçıların fotoğraflarıyla süslü ve ekranda 70’li yılların Türk filmleri yayınlanıyor sessiz şekilde.

        Mekânın kurucusu Barbaros Akbulut, “Biz, Istanbul Arabesque Project grubu olarak müzik endüstrisinde bir devrim yaptık. Bizden önce rock barlara bıra kın arabesk konserleri, arabeskin adı bile giremezken tırmalaya tırmalaya müziğimizle kabul gördük. Aynısını burada da yapmak istedim. Çünkü arabesk dinleyebileceğiniz, birahane olmayan, üniversitelilerin de plaza çalışanlarının da kadın-erkek beraber eğlendiği bir pub yoktu” diyor. Mekâ nın iç dekorasyonu için birçok sahafı gezen Akbulut, orijinal afişler aramış. Çünkü herkesin o günlerin sıcaklığını özlediğini düşünüyor. Mekânda arabesk bulduğu tüm şarkıları çalıyor Akbulut.

        Rashit Taha, Khaled, Cheb Mummy, Natasha Atlas, Ümmü Gülsüm gibi dünya starlarının yanı sıra son dönemlerde yapılan bütün arabesk düzenlemeleri de burada dinleyebilirsiniz. Gece 00.00’dan sonra ise Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Hakkı Bulut, Ferdi Tayfur ve Emrah şarkılarıyla gece daha da canlanıyor. Istanbul Arabesque Project ekibinden Korkut Peker, Seher Uçar ve Serkan Öngel, mekânda akustik kurulumla canlı performans yapıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa