Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek İş görüşmesinde nasıl giyinmelisiniz?

        İlk görünüş ve ilk görünüşte bırakılan izlenim çok önemlidir. Bunun için ilk iş görüşmesine gidiyorsanız, her zamankinden çok daha dikkatli olmalısınız. Giyiminizden konuşmanıza, el hareketlerinizden takılarınıza kadar bir çok konuda özenli olmalısınız. Bu yazımızda size ilk iş görüşmesine giderken, giyiminizin nasıl olması gerektiğini anlatacağız.

        Eğer klasik bir şirketle iş görüşmesine gidiyorsanız, o zaman koyu renk etek ceket veya pantolon ceket takım giymeniz yerinde olur. İçine beyaz ve renkli pamuklu bir bluz giyebilirsiniz.

        Ceket altına kesinlikle askılı, transparan bluzlar giymeyin.

        Ayrıca koyu renk bir elbise de sizin için uygun olacaktır. Ancak elbisenin dekoltesi ve etek boyuna dikkat edin. Çok kısa etek boyu veya derin dekolte kıyafetleri kesinlikle tercih etmeyin.

        Eğer çalışanların genellikle spor giyindiklerini bildiğiniz bir yere iş görüşmesine giyidiyorsanız, ceket yerine hırka veya bir kazak da giyebilirsiniz.

        AKSESUVARLARA DİKKAT EDİN: Aksesuarlar da sizin kişiliğinizi ele verir. Bunun için özellikle iş görüşmelerinde fazla abartılı olmayan askesuarlar seçmeye özen gösterin.

        AYAKKABILAR: Nereye iş görüşmesine giderseniz gidin, kapalı ve orta topuk bir ayakkabı seçmeniz her zaman doğru olacaktır. Ayakkabının sade ve temiz olması çok önemlidir. Bunun için iş yerine girmeden önce, topuk ve tabanının temiz olduğuna emin olun. Eğer bir modayla ilgili bir iş görüşmesi yapacaksanız o zaman trendlere uygun ayakkabı seçimi de yapabilirsiniz.

        MAKYAJ: İş görüşmesine giderken, abartılı makyajdan uzak durun. Sade ve hafif bir makyaj sizin daha profesyonel görünmenizi sağlayacaktır. Saçlarınızın, dişlerinizin ve tırnaklarınızın temiz ve bakımlı olmasına özen gösterin.

        KESİNLİKLE YAPILMAMASI GEREKENLER

        * Etek boyu çok kısa olmamalıdır

        * Seçilen kıyafetin aşırı bir tarzı olmamalıdır

        * Parlak ve renkli çoraplar giymeyin

        * Islak saçla gitmeyin

        * Ağır parfüm veya deodorant kokuları kullanmayın

        * Kesinlikle ter kokmayın

        * Vücudunza bulunan abartılı dövmeleri kapalı tutun

        * Kot pantolon, t-shirt ve spor ayakkabı giymeyin

        *Başınızda güneş gözlüğü ve bandana bulunmasın

        * Cep telefonunuzu kapatın ve gözönünde tutmayın

        Mynet Kadın

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa