Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Bebek yağını kullanabileceğiniz 5 farklı alan

        Bebek yağı, genellikle% 98 mineral yağ ve % 2 kokudan oluşmaktadır. Eğer bebe yağının kokusundan hoşlanmıyorsanız, o zaman eczanelerden farklı mineral yağlardan seçebilirsiniz.

        Bir çok kişi bebeğini tenine sürmek istemez. Vücudunun daha da yağlanmasından korkar. Ancak bebek yağları, içerdikleri mineraller sayesinde gözenekleri kesinlikle tıkamazlar. Yağ molekülleri çok büyük olduğu için cilde nufüz etmezler, cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluştururlar. Cilt, saç veya tırnaklarınıza sürmeniz halinde nemlendirir, içindeki mineraller sayesinde yumuşaklık sağlar.

        İşte bebek yağını kullanabileceğiniz 5 farklı alan...

        Temizleyici olarak kullanın: Yüzünüzdeki kir ve makyaj malzemesini çıkarmak için kesinlikle güvenle kullanabilirsiniz. Bebek yağının içine istediğiniz aromayı katarak kokusunu değiştirebilirsiniz. Eğer içine çay ağacı yağı eklersenez, antibakteriyel olur ve akne ve sivilcelerin tedavisinde yardımcı olur.

        Bebek yağını yanaklar, alın, burun ve çeneye az miktarda sürün. Elinizle daireler çizerek masaj yapın. 2-5 dakika masajın ardından ılık, temiz bir bez ile tamamen silin.

        Göz Makyaj Çıkarma: Bebek yağının göz makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bir pamuk veya makyaj temizleme pedinin üzerinde bir miktar bebek yağı koyun. Gözünüzde bulunan rimel, far kalemin temizlendiğini göreceksiniz. Bu işlemi yaparkan gözlerinize fazla sert uygulama yapmamaya özen gösterin.

        Tüylerinizi alırken kullanın: Vücudunzadki fazla tüyleri traş biçıcağı ile alacaksanız, cildinizin çok hızlı bir şekilde tahriş olduğunu bilirsiniz. Pahallı traş kremleri yerine size bebek yağını öneriyoruz. Traş işlemine başlamadan önce bebek yağı sürün. Ardından traş işlemini gerçekleştirin. Böylece cildinizin nemlendiriciye ihtiyaçı kalmayacaktır.

        Makyaj fırçalarını temizleyin: Makyaj yaparken kullandığınız fırçaların haftada bir kez temizlenmesi gerekiyor. Bir çok kişi genellikle makyaj fırçalarını yıkayarak temizlemeye çalışıyor. Ancak üzerinde bulunan boyaların suyla temizlenmesi kolay değildir. Bunun için önce fırçalarınızı avucunuzun içine koyduğunuz bebek yağına bulayın. Birkaç dakika bekleyin. Ardından fırçanızı yıkayın. Hem daha kolay temizlendiğini hem de yumuşak olduklarını göreceksiniz. Fırçalarınızı kuruyuncaya kadar düz bir şekilde tutmayı unutmayın.

        Kuru ve cansız saçlar: Saçların özellikle uç kısımları kuru ve cansızlaşır. Tabi bu durum özellikle uzun saçlı kadınların canını sıkar. Saçlarınızın canlı ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız, yine bebek yağını kullanabilirsiniz. Bir makyaj pedine ve pamuklu bir beze bebek yağı dökün. Bu bezi saçlarınızın canlız ve kırık bölümlerine tampon yaparak uygulayın. Ardından saçlarınıza istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

        Mynet Kadın

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa