Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Kimyanıza uygun rengi yakalayın’

        Sema EREREN / HT CUMARTESİ

        Global renk uzmanı Rick Wellman, dünyadaki en yetenekli ve yenilikçi renk uzmanı olarak biliniyor ve işini büyük bir tutkuyla yapıyor. New York’ta yaşayan Wellman, 1982’den bu yana tam 33 yıldır saç boyuyor. Bundan önce İstanbul’a hiç yolu düşmemiş ama Koleston’un davetlisi olarak geldiği İstanbul’a herkes gibi hayran kalmış. “Şehrinizden adeta büyülendim” diyerek sözlerine başlıyor. içli dışlı olmasından olsa gerek, her soruya büyük bir heyecanla yanıt veriyor. Hatta Brooke Shields, Christina Hendricks, Dayanara Torres, Lindsay Lohan, Marisa Miller, Molly Sims, Nicole Scherzinger, Petra Nemcova, Tina Fey, Veronika Varekova ve Veronica Hugo gibi pek çok ünlünün saçını tasarlayan Wellman, gözünün Madonna’nın saçlarında olduğunu itiraf ediyor. İşte Hollywood yıldızlarının uzmanından altın öneriler...

        BOYAMA İŞLEMİ SIRASINDA NELERE DİKKAT EDELİM

        Saçlarınızı boyamadan ya da boyatmadan önce mutlaka göz renginiz, ten renginiz ve gerçek saç renginizi göz önünde bulundurun ama yenilikten de korkmayın! Hiçbir saç renginin yaş sınırı yoktur. Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz o saç rengine sahip olun ve unutmayın hepimizin kimyasalı farklı, herkese benzemeye çalışmayın!

        Boya kutusu üstündeki fotoğraftaki saçın aynısını elde edemeyeceğinizi bilerek yola çıkın. Çünkü herkesin doğal saç rengi ve yapısı birbirinden farklı. Dolayısıyla sonuç bambaşka olabilir ve bu sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Yaratıcılığınızı kullanarak ve gerçekçilikten de sapmadan karıştırmak istediğiniz tonlarda 2-3 kutu boyayı alıp birbirine karıştırarak, deneme yanılma yöntemiyle kendi tonunuzu, saç kimyanıza uygun rengi yakalayabilirsiniz.

        Her saç telinin boyayı iyice emmesi, saçınızın tamamen ve homojen olarak boyanması ve canlı bir renge sahip olması için çok önemlidir. Saçınız çok uzun veya kalınsa, seçmiş olduğunuz renk tonundan iki kutu kullanın.

        BOYA SONRASI SAĞLIKLI SAÇIN 8 SIRRI

        Boyalı saç şampuanları, saç renginizi daha yumuşak ve doğal gösterirken sıradan şampuanlar saçınızın boyasını açabilir ve doğal nemini kaybettirebilir.

        Yaz aylarında havuz, deniz ve güneş ışınlarının saçınızı yıpratıcı etkilerine karşı renk koruyucu içeren, kaliteli şampuan kullanmak mühim. Elbette şapka en büyük yardımcınız ama aynı tenimizde olduğu gibi aşırıya kaçmazsanız güneş saçlarınızı yıpratmaz.

        Saçınızı boyadıktan sonra elde ettiğiniz rengi daha uzun süre kullanabilmek için deniz veya havuza girdikten sonra saçlarınızı mutlaka durulayın. Çünkü klor ve deniz tuzu saçınızda uzun süre kaldığında saç renginiz parlaklığını yitirebilir.

        Düzenli olarak (en az iki haftada bir) boyalı saçınızın nem ve parlaklığını yeniden kazanması için derinlemesine bakım yapmak önemli.

        Saçınızı boyadıktan sonra pH’ı düşük saç kremi kullanmanız saçınızı korur ve doğal yumuşaklığına ve parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur.

        Saçınız uzadıkça, renk aktifleştirici kullanarak saçınızın doğal rengini boyalı kısma uygun şekilde renklendirebilirsiniz.

        Saçlarınızı saç kurutma makinesiyle çok fazla kurutmayın. Saçınızı aşırı kurutmanız nemini kaybetmesine ve canlılığını yitirmesine sebep olur.

        Saçınızı geniş dişli bir tarak ile saç uçlarından saç diplerine doğru yuvarlayarak tarayın.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa