Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İstanbul’da sanat, sonbaharda hareketleniyor

        Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ

        İstanbul’da eylül, sanat ayıdır; yıllardır bu böyle... İstanbul’un dört bir yanında farklı ülkelerden gelen sanatçıların eserleri sergilenecek, sanat fuarlarında eserler kapış kapış gidecek, ilk kez sanat ve müzeciliğin tartışılacağı bir konferans düzenlenecek ve dahası İstanbul’da sanat turizmi canlanacak! Şimdi ajandanızın eylül sayfasını açın ve tarihleri not etmeye başlayın.

        ArtInternational / 5-6 Eylül

        4 Eylül akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde özel bir davetle başlayacak ArtInternational, birçok ülkenin önemli işlere sahip olan galerilerini bir araya getirecek. Her ne kadar para ve sanat ilişkisi polemik olsa da bu büyük sanat fuarı, sanatçılar ve galeriler arasındaki mesafeleri ortadan kaldırıyor. Geçen yıl 22 bin kişinin ziyaret ettiği fuardan elde edilen hasılat 26 milyon 500 bin Euro idi. Bu yıl bu rakamı geçmesi bekleniyor. Neden mi? Eserleri yer alacak isimleri sayınca anlayacaksınız. Çizim yaptığı duvarlar sökülüp milyon dolarlara satılan grafiti sanatçısı Banksy, pop art akımının babası Andy Warhol, Joan Miro, David Hockney, Grayson Perry... Ayrıca kongre merkezinin terasında By the Waterside konseptiyle özel işler de sergilenecek. “Sanat dünyası nereye gidiyor” sorusunun cevabını bulmak ve farklı kültürlerin sanatçılarını tanımak için 5-6 Eylül’ü kaçırmayın.

        IchwanNoor -The BeetleSphere, 2013

        Communicating the Museum / 9-12 Eylül

        Her yıl farklı ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası etkinlik Communicating the Museum, bu yıl sanat dünyasını İstanbul’da toplayacak. Dört günlük etkinlikte sanat, mimari, müzecilik ve “Marka şehir İstanbul” başlığı altında İstanbul hakkında birçok panel ve toplantı düzenlenecek. Sanatseverlerin yanı sıra işadamları ve teknoloji dünyasının önemli isimleri ağırlanacak. Yani İstanbul’u koleksiyonerler ve küratörler saracak!

        Rada Boukova - Low Resolution, 2009

        Contemporary Istanbul / 12-15 Kasım

        Bir de eylül sonrasından bir etkinlik var ama şimdiden konuşulmaya başlandığı için söz edelim istedik. Bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek Contemporary Istanbul sanat piyasasını hızlandıracak. Çağdaş sanat öncülerinin eserlerinin Haliç Kongre Merkezi’nde sergileneceği ve satışa sunulacağı etkinlikte bu yıl, İstanbul Yeni Medya Bölümü’nde dijital sanatın bütün disiplinleri de yer alacak. Ses ve ışık enstalasyonları, jeneratif eserler, robotik tasarımlar ve iç mekân mapping projeler... 1000 metrekarelik alanı sanatla dolduracak Contemporary İstanbul’un CI Dialogues konferans programında güncel sanatçıların bir araya gelmesi bekleniyor.

        Circle Culture Gallery - MayaHayuk - Glistener 4460, 2014

        14. İstanbul Bienali:TUZLU SU / 9 Eylül-1 Kasım

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 14’üncü İstanbul Bienali daha başlamadan en çok konuşulan konular arasına girdi. Geçen seferki bienalde her şeyin sanat eseri olmaması gerektiği tartışması yaşanmıştı. Şimdi neler olacak merak konusu...

        Carolyn Christov-Bakargiev direktörlüğünde gerçekleşecek bienalin başlığı epey ilginç; TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori.

        Bu sefer bienal epey geniş bir ülke yelpazesi de sunuyor ziyaretçilerine. Latin ve Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya, Ortadoğu gibi 80’in üzerinde ülkeden katılımcı yer alacak. Dahası eserler İstanbul’un dört bir yanında olacağı için iyi bir plan yapmadan gezmesi zor görünüyor. Çünkü Avrupa ve Anadolu yakasına dağılan 30’dan fazla mekân var. Üstelik TUZLU SU için, müzelerin yanı sıra oteller, tekneler, eski bankalar, okullar, otoparklar gibi farklı aurası olan yerler tercih edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa