Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak? İşte etkinlik rehberiniz

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        04.07.2015

        Ezginin Günlüğü, sevilen şarkılarıyla 21.00 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde. Bugün başlayıp 11 Temmuz’a kadar devam edecek olan Ramazanda Caz etkinliği kapsamında, 21.15’te Okay Temiz ve Roman Orkestrası UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde. Alternatif müziğin sevilen isimlerinden Biz, 22.30’dan sonra Sokak Sahne’de dinleyicileriyle buluşacak.

        Arda Gulyan Project, 80’ler 90’lar Akustik Canlı Performans ile 22.00 itibarıyla Living Room sahnesinde...

        22. İstanbul Caz Festivali kapsamında saat 17.00’den itibaren Fenerbahçe Parkı’nda 3 sahnede; bando ve caz orkestralarıyla Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen başarılı genç cazcıları buluşacak. Ücretsiz Parklarda Caz etkinliğinde The Soul Rebels Brass Band, Gettysburg College Jazz Ensemble, Brassist, Can Koçlar Quartet, Eren Akgün Septet, The Cold Vibes, The Roots of Jazz ve Vocca Acapella konser verecek.

        ANKARA

        BİS, haftanın beş günü farklı müzik anlayışıyla konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Bu gece sahnenin konuğu İzgi olacak.

        GÜMÜŞLÜK

        Hakan Şensoy şefliğindeki Karşıyaka Oda Orkestrası, 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında “Mavi Geceye Müzik” konseriyle, 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda bir konser verecek.

        ÇEŞME

        Fly-Inn’de bu sene açılan Bej, happy hour partileri ile tatilseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu hafta sonu, saat 17.00’de Bej setinin başına geçecek olan DJ Kiwiboy’un ritimleriyle akşam üzeri eğlencesine davetlisiniz.

        05.07.2015

        Bu sene açık hava konserlerinden oluşan 6. Ramazanda Caz konserlerinde, 21.15 itibarıyla Yasmine Hamdan, UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

        06.07.2015

        2013’teki festival performansıyla İstanbullu müzikseverleri kendine hayran bırakan Melody Gardot’nun zarif, güçlü ve karakteristik vokalinin yanı sıra yepyeni şarkılarıyla kıpır kıpır bir akşam sizi bekliyor. Gecenin açılışını ise, beşlisiyle birlikte, Polonya’nın en iyi caz müzisyenleri arasında gösterilen Wojtek Mazolewski yapıyor. Konser 19.30’da Sepetçiler Kasrı’nda.

        ANTALYA

        Dance müziğin başarılı ismi Thomas Newson, Odyssea Music Festival kapsamında, 22.30’dan sonra Summer Garden Alanya sahnesinde.

        07.07.2015

        BBC2’deki kült televizyon programıyla tanınan piyanist Jools Holland, en az programı kadar şahane orkestrasıyla ilk kez İstanbul’da. Konserden önce rockabilly türüne yeniden hayat veren İrlandalı şarkıcı Imelda May, Dublin sokaklarının hayat enerjisini sahneye taşıyor. Konserler Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde 21.00’de başlayacak.

        Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan Kübalı caz piyanisti Roberto Fonseca ile; Damon Albarn’dan Herbie Hancock’a kadar sayısız isme eşlik eden Fatoumata Diawara, sıcak ve ritmik bir Afro-Latin müzik akşamı için 21.45 itibarıyla Feriye Lokantası’nda.

        ÇEŞME

        Popüler müziğin sevilen isimlerinden Ege, 21.00 itibarıyla Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

        08.07.2015

        İstanbul Caz Festivali, 20.00 itibarıyla, Kadıköy’de Moda ve Yeldeğirmeni rotasında çeşitli mekânlarda gerçekleşecek Gece Gezmesi etkinliğine ev sahipliği yapıyor. All Saints Moda Kilisesi’nden Kargart’a, Living Room’dan Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’ne kadar 9 mekânda gerçekleşecek konserlerde İlhan Erşahin, Burcu Tatlıses, Kalben, Barış Demirel, Su İdil, Can Güngör, Mikado gibi isimler sahnede olacak.

        İstanbul Caz Festivali kapsamında gecenin bir diğer etkinliği ise Avrupa Caz Kulübü. 21.30’da Salon İKSV’de gerçekleşecek konserde, tekniği ve güçlü melodileriyle dikkat çeken gitarist Dave Allen; piyanoda Serkan Özyılmaz, basgitarda Matt Hall ve bateride harikalar yaratan Alman caz müzisyeni Michael Griener ile birlikte sahnede olacak.

        ANKARA

        Ankaralı rock müzik grubu Son Feci Bisiklet, IF Performance Hall sahnesinde bir konser verecek.

        GÜMÜŞLÜK

        Flüt sanatçısı Bülent Evcil ve piyanist Phillip Moll, 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında The Virtuoso Flute konseriyle, 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda bir konser verecek.

        KUŞADASI

        Pop müziğin sevilen ismi Yaşar, Hayal Kahvesi sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        AYVALIK

        Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık AIMA Müzik Festivali’nde; keman, viyola ve viyolonsel öğrencilerinden oluşan Festival Orkestrası sahne alacak. Can Okan’ın yönetiminde yapılacak açılış konserine; Misha Nodelman, Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın ve Ruşen Güneş solist olarak katılacak.

        09.07.2015

        Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet, Ramazanda Caz festivali kapsamında, saat 21.15’ten sonra UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde bir konser verecek.Türkiye caz sahnesinin başarılı isimleriyle Avrupalı ustaları bir araya getiren Avrupa Caz Kulübü, bu yıl yine Salon İKSV’de müzikseverlerle buluşuyor. 21.30 itibarıyla sahne Başak Yavuz Feat. Vincent Peirani konserine ait.

        Dünyanın dört bir yanından ustaları bir araya getiren “Ustalarla Buluşmalar” serisinde, bu yıl İranlı sanatçı Mahsa Vahdat, Norveçli piyanist Tord Gustaven ve İstanbullu vurmalı çalgılar ustası Fahrettin Yarkın İstanbul Erkek Lisesi Bahçesi’nde sahnede olacak. Gecenin açılışını ise “Two Rivers” projesiyle İran

        İran kökenli ABD’li trompetçi Amir ElSaffar yapacak.

        İZMİR

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamında, saat 21.00’de tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde Rocka sahnede olacak.

        ÇEŞME

        Leman Sam, sevilen şarkılarını seslendirmek için saat 23.30 itibarıyla Mandalin Bodrum sahnesinde...

        Hayal Kahvesi sahnesi, 21.00 itibarıyla Bora Öztoprak konserine ev sahipliği yapacak.

        AYVALIK

        Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi’nin ev sahipliği yapacağı festival kapsamında, AIMA Festival Orkestrası solistlerinin oda müziği konseri düzenlenecek. Konserde, Mozart, Schubert, Schumann, Brahms’ın eserleri çalınacak.

        10.07.2015

        Ünlü Fransız piyanist Andre Manoukian, Ramazanda Caz etkinlikleri kapsamında saat 21.15’te Fransız Sarayı Bahçesi’nde sahne alıyor. Charles Aznavour’un birlikte sık sık konser verdiği ünlü Fransız piyanist, Türk-Roman müziğinin olağanüstü virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, ünlü asma davul ustası Hacı Rüstem Çembeli ve ünlü zurna virtüözü Ahmet Özden ile birlikte bu konserde yer alacak.

        Türkçe sözlü müzikler üreten Adamlar, saat 23.00’te BKM Mutfak Sahne’de olacak.

        Yaratıcı ve eğlenceli yorumlarıyla tanınan avangard-caz üçlüsü The Bad Plus, günümüzün en karizmatik saksofon virtüözlerinden Joshua Redman ile festival sahnesinde güçlerini birleştiriyor. Konserden önce Pierre Blanchard Jazz Quintet Andre Avrupa cazının parlayan yıldızlarından Fransız akordeon sanatçısı Vincent Peirani’nin beşlisi sahneye çıkıyor.

        Caz İçin Tuhaf Bir Yer konseri, 19.30’da ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda. n Türkiye caz sahnesinin başarılı isimleriyle Avrupalı ustaları bir araya getiren Avrupa Caz Kulübü bu yıl yine Salon İKSV’de müzikseverlerle buluşuyor. Güç Başar Gülle, 21.30’da Salon İKSV’de...

        Rock müzik grubu Tilt, 21.00’den sonra Küçük Bronx sahnesinde bir konser verecek.

        Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30’dan sonra konuğu, sevilen şarkılarıyla Cem Adrian olacak.

        Caz vokalisti Şenay Lambaoğlu, 22.00 itibarıyla Living Room sahnesinde Önder Focan Trio’yu ağırlıyor.

        BODRUM

        Pannonica Jazz Sunset at The Marmara Bodrum, caz sanatçılarını müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 9 ve 10 Temmuz akşamları sahne gitar ve vokalde Bora Çeliker, basgitarda Deniz Kançelik ve tenor saksofonda Serhan Erkol’un.

        Bodrum Palmarina’nın en gözde mekânı Agency Bistro & Lounge, her cuma akşamı Sibel Tüzün konserine ev sahipliği yapıyor.

        AYVALIK

        Ayvalık AIMA Müzik Festivali, Can Okan’ın yöneteceği AIMA Festival Orkestrası ve solistlerinin katılacağı konserle son bulacak. Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi’nde gerçekleşecek konserde Bach, Mozart, Mendelssohn, Koussevitzky ve Massenet’nin eserleri yorumlanacak.

        BELEK

        Cazın sevilen ismi Fatih Erkoç, Gloria Hotels & Resorts Yaz Etkinlikleri kapsamında G-Venture’da sahnede olacak. Erkoç’un konserleri 18 Temmuz’a kadar devam edecek.

        VİZYON

        TV’den beyazperdeye transfer Entourage

        Doug Ellin’in yönetip Mark Wahlberg, Emily Ratajkowski, Alice Eve ve Emmanuelle Chriqui’nin rol aldığı Entourage, HBO yapımı bol ödüllü bir komedi dizisi... Filmde, Hollywood basamaklarını tırmanmak için uğraşan Vincent Chase ve ekürileri Eric, Turtle ve Johnny’yle birlikte geri dönüyor ve süper menajerlikten stüdyo yöneticiliğine geçmiş olan Ari Gold’la yeniden çalışmaya başlıyor.

        Bir Simon Pegg komedisi Öldürmenin 3 Yolu

        Kriv Stenders’in yönetip Simon Pegg, Sullivan Stapleton, Alice Braga, Teresa Palmer ile Callan Mulvey’in rol aldığı Öldürmenin 3 Yolu; aşk, ihanet ve cinayetin iç içe geçtiği kara komedi tarzında bir aksiyon ve gerilim filmi.

        Büyük Oyun başlasın!

        Jalmari Helander’ın yönetip Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson ve Mehmet Kurtuluş’un rol aldığı Büyük Oyun’un özetle hikâyesi: Ormanda kamp yapan Oskari, esrarengiz bir uçağın yakınlara düşürülmesi sonucunda Amerika Başkanı ile tanışır. Dünyanın en güçlü adamı, soğuk Finlandiya ormanlarında genç bir çocuğun korumasıyla hayatta kalabilir mi?

        İntikam soğuk yenen bir yemek mi?

        Kristian Levring’in yönetip Mads Mikkelsen, Eva Green, Eric Cantona ve Mikael Persbrandt’in rol aldığı İntikam, 1870’li yıllarda Amerika’da geçen bir göçmen hikâyesi. Hikâyenin kahramanı olan göçmen, ailesini öldüren katili soğukkanlılıkla öldürerek intikamını alır. Ancak bu yaptığı, bölgedeki en azılı çetelerden birinin başındaki kişiyi çok sinirlendirir...

        YEME-İÇME

        Maslak No. 1’de açıldığı günden bu yana iş yaşamının yoğun temposundan kaçmak isteyenlere farklı lezzet alternatifleri sunan Prototype, Akdeniz lezzetlerinin en güzel tatlarını hazırlayan Pasta Pizza’yı pizza severlerle buluşturuyor. Pasta Pizza, kişiye özel hazırlanan pizzalarıyla misafirlerine kendi damak tatlarına göre lezzetler oluşturma imkânı sunuyor.

        Bu yıl Bodrum’da Dereköy yolu Gümüşlük girişinde açılan, Değirmenler mevkiinde tarihi bir doku içinde konumlanan Yel Değirmeni Cafe-Restaurant; lezzetli tatları, özenli servisi ve sıcak atmosferiyle Bodrum’un en dikkat çeken mekânlarından. Yel Değirmeni, misafirlerine sabah, öğle, akşam Türk mutfağı, barbekü ve yerel lezzetlerden zengin bir mönü sunuyor.

        Bodrum Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental, doğayla iç içe ortamı ve kapsamlı hizmetleri ile beğeni topluyor. Geleneksel Türk balık restoranı olarak hizmet verecek yeni mekânı Bodrum Balıkçısı ile ayrıcalıklı bir yeme-içme deneyimi sunuyor.

        Slow Food tarafından desteklenen, yöresel ve sürdürülebilir tarım metotları ile üretilmiş doğal ürünlerin uluslararası adresi olan Yeryüzü Pazarı’nın İstanbul’daki ilk adayı Şile Doğal Ürünler Pazarı açıldı. İstanbul’un en geniş orman ve tarım alanına sahip olan Şile’nin 57 köyünde, yerel halkın ürettiği, tamamen doğal ürünlerin yer aldığı pazar, dört bir yandan gelecek üreticilere her cuma ve pazar günü ev sahipliği yapacak.

        DÜNYADAN

        Letonya Sarışınlar Birliği’nin organize ettiği Sarışınlar Festivali 11 Temmuz’da Letonya Riga’da başlıyor! Halkın büyük kısmının sarışın olduğu Letonya’da festivale sadece sarışın kadınlar katılabiliyor. Doğal ya da yapay, sarışınlar bu festivalde mutlaka pembe giyiniyor. Gün boyunca süren geçiş töreni ve yarışmaların ardından katılımcılar sabaha kadar süren plaj partisinde müziğin tadını doyasıya çıkarıyor. Festivalin tüm geliri sosyal sorumluluk projelerine aktarılıyor.

        SERGİ

        Çocukların sanata erişimini sağlamak üzere çalışan Barış İçin Müzik Vakfı, binlerce çocuğa karşılıksız müzik eğitimi vermeye devam ediyor. Çocukların müzikle değişen yaşamlarına tanıklık eden fotoğrafçı Ilgın Erarslan Yanmaz’ın siyah/beyaz fotoğraflarını görmek için yarın son gün. n Hindistan’dan Sunita Khedekar, İspanya’dan G. Marti Ceballos, Portekiz’den M. Marta Crespo ve Türkiye’den Mehmet Güreli gibi isimleri sanatseverle buluşturan Carre d’Artistes şimdi de Fransız sanatçı Christine Colas’ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Christine Colas, insanları göz, kulak, burun ve dudak gibi uzuvları olmayan formlarda resmederek ifade ve algıyı sorguluyor.

        SAHNE

        27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açık Hava Buluşmaları’nda yeni hafta, 6 Temmuz Pazartesi akşamı Dot’un İki Kişilik Yaz oyunuyla başlayacak. İki yaralı karakterin bir tesadüfler zinciri sonunda karşılaşmasını anlatan oyun, izleyicisinin aşka olan inancını tazeleyerek tiyatroseverleri çılgın ve güzel bir maceraya sürükleyecek. Sezonun büyük ilgi gören oyunlarından tiyatro. iN’in 5 ödüllü oyunu Katil Joe ise 9 Temmuz Perşembe akşamı ENKA seyircisiyle buluşacak. Toplumsal sınıflar arasındaki uçurumlara ve alt sınıfın popüler kültür araçlarıyla ilişkisine çarpıcı bir eleştiri getiren kara komedi, uyuşturucu, para, televizyon etkisinde uyutulmuş traji-komik hayatları sahneye taşıyacak.

        İstibdat Kumpanyası, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde, saat 21.00 itibarıyla Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Sultan Abdülhamit döneminde geçen oyunda, padişahı tahttan indirme planı yapan Şeref Paşa halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak ister...

        BAŞKA NE VAR?

        Assos’ta Felsefe’nin bu yılki uluslararası toplantısı 6-9 Temmuz tarihlerinde Assos Terrace Otel’de takip edilebilir. Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanı Prof. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen sempozyuma; dünyaca tanınmış felsefeciler katılıyor.

        Designer Shopping Event bugün Karaköy’deki ON OFF’ta.

        2015 Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nın ikinci yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile bu hafta sonu İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştiriliyor...

        Tüm alışveriş ihtiyaçlarını outlet fiyatların altında karşılama imkânı, 16 Temmuz’a kadar CNR EXPO Yeşilköy’deki Bayram Alışveriş Günleri’nde...

        Astoria AVM, Artium Sanat Evi’nin 100. Müzayedesi’ne ev sahipliği yapıyor; Artium Sanat Evi, yaz müzayedesini Mübin Orhon, Burhan Doğançay ve Komet gibi büyük ustaların eserlerine ayırıyor.

        Vialand, ramazanı bol indirimli, bol fırsatlı ve bereketli kampanyalarla karşılıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa