Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yurtdışında Yapmamanız Gereken 18 Şey
        • 1

          Her ülkenin her kültürün kendine özgü gelenek ve batıl inançları mevcuttur. Gittiğiniz ülkenin geleneklerine saygı duymak bir taraftan da komik duruma düşmemek adına ülkelerin hassas olduğu noktaları bilmek lazım. Bu amaçla sizin için faydalı olacağına inandığım yurtdışında yapmamanız gereken küçük küçük bilgiler derledim. Başak Bayraktar

        • 2

          Fransa’da para konusunda çok konuşmamaya dikkat edin lütfen! Nerede, hangi pozisyonda çalıştığınızı söyleyin, ama asla maaşınızın miktarını söylemeyin. Burada bu mevzu hakkında konuşmak çok büyük kabalık kabul ediliyor.

        • 3

          Fransa’da esasında dikkat etmekten ziyade zorluk çekeceğiniz bir durumdan daha bahsetmek istiyorum. Fransızlar, İngilizce bilseler dahi konuşmazlar diye yanlış bir kanı bulunmaktadır. Esasen bunun nedeni Fransa’nın yabancı dil eğitiminde o kadar da iyi olmamasıdır. Yanii bilerek İngilizce konuşmama gibi bir yaklaşımları yoktur.

        • 4

          Yeni Zelanda’ya gidip de araba kiralarsanız, trafikte başınıza ne gelirse gelsin asla korna çalmayın. Çünkü bu inanılmaz büyük kabalık kabul ediliyor

        • 5

          Hindistan’a sevgiliniz ya da eşinizle gittiyseniz pek temas halinde olmamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Hindistan oldukça muhafazakâr bir ülke. Eşiniz ya da sevgilinize dışarıda sevginizi gösterirken birazcık dikkat edin derim ben :)

        • 6

          Japonya’da bahşiş bırakırsanız arkanızdan garsonun bahşişi geri getirdiğini göreceksiniz. Bunun dışında bu ülkede tanıştığınız birine hemen sarılmayın, çünkü Japonlar sarılmaktan pek hoşlanmazlar.

        • 7

          Meksika eğlenceli insanların ülkesidir. Bu sebeple size pek çok şaka yapılabilir ya da lakap takılabilir. Bunlara alınmayın, siz de mümkünse onlara uyun ve şakalar, espriler yapın

        • 8

          Norveç’te insanlar dini çok yoğun yaşamıyorlar, hatta çoğu insanın dini inancı bulunmuyor. Bu sebeple Norveçlilere kilise ya da inançlarıyla ilgili soru sormanız garip ve kaba karşılanabilir.

        • 9

          İngiltere’de paranın mevzu edilmesi inanılmaz kaba bir davranış olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Türk damarınızın azizliğine uğrayıp da insanlara ne iş yaptıklarını ve bu işten ne kadar kazandıklarını kesinlikle sormayınız.

        • 10

          İrlanda’ya gittiğinizde, İrlanda aksanını taklit etmemelisiniz. Aksanlarıyla dalga geçilmesini büyük kabalık kabul ediyorlar. İrlandalıların bir diğer hassas noktası da İngiltere’nin anakara olarak kabul edilmesidir. İrlanda’da arkadaş edinmek istiyorsanız İngiltere’yi anakara olarak kabul ettiğinizi söylememelisiniz.

        • 11

          Almanya’da aman ha doğum gününden önce birinin doğum gününü kutlayayım demeyin. Çünkü bu ülkede doğum gününü gününden evvel kutlanmasının kötü şans getireceğine inanılıyor. Bunun dışında bu ülkede sakın Nazi selamı vermeyin ya da Nazi propagandası sayılan kıyafet ve aksesuar kullanmayın.

        • 12

          Kenyalılar ise nedendir bilinmez onlara ilk isimleriyle seslenmelerinden hiç hoşlanmıyorlar. Ya unvanlarıyla doktor, avukat vs. gibi ya da hanımefendi, beyefendi diye seslenmenizi tavsiye ederim.

        • 13

          Kenya’da ilginçlikler bununla sınırlı değil. Bu ülkede inançlara çok büyük bir bağlılık vardır. Biri inancınızı sorduğunda dalga falan geçmeyin ve ciddi ciddi sorusunu cevaplayın. Bir de sakın kalabalık bir ortamda seks hakkında konuşmayın, bir daha o ortama girme şansınız olmayabilir.

        • 14

          Şili’de görgü kurallarına çok dikkat ediliyor. O nedenle önünüze çıtır çıtır kızarmış patates kızartması dahi gelse mutlaka çatal kullanınız.

        • 15

          Singapur adeta bir yasaklar ülkesi. Fakat Singapur’u modern ve tertemiz bir ülke yapan da bu yasaklar aslında. Singapur’da toplu taşıma araçlarında yemek yemenin yasak olması dışında tükürmek, topluma açık alanlarda tuvaletinizi yapmak, sosyal alanlarda sigara içmek, yere çöp atmak, evcil hayvanınızı umumi alanlara sokmak ve kuş beslemek de ülkedeki yasaklardan birkaçıdır.

        • 16

          Amerika’da bir restorana gittiğinizde bahşiş bırakmadan çıkmamanızı tavsiye ederim. Bahşiş bırakmadan çıkarsanız arkanızdan pek hoş bakılmaz. Zaten çoğu restoran adisyona bahşişi de ekliyor.

        • 17

          İtalya’da neden kapuçino sipariş etmeyeyim, dediğinizi duyar gibiyim. İtalya’da tabii ki kapuçino içebilirsiniz, fakat sadece sabah saatlerinde. Çünkü İtalya’da kapuçino sabah içilen bir içecektir. Bu nedenle akşam saat 5 gibi bir restorana gidip de kapuçino sipariş edeyim demeyin.

        • 18

          Macaristan’da kadeh tokuşturmamaya dikkat edin. Bağımsızlık Savaşı zamanında Macar generallerini idam eden Avusturalyalılar zaferlerini kutlamak için günlerce bira bardaklarını tokuşturmuşlar. Bu nedenle işte o zaman Macarlar bir daha kadeh tokuşturmamaya yemin etmişler.

        • 19

          Çin’e giderseniz şayet saat ya da şemsiye hediye etmemenizi tavsiye ederim. Çünkü Çince ‘saat’ kelimesi ‘ölüm’ kelimesini çağrıştırmakta ve şemsiyenin de kısmetleri kapatacağına inanılmaktadır.

        • 20


          Ukrayna’da bir arkadaş edinirseniz aman ha ona bir buket çiçek yollayayım demeyin. Çünkü buket çiçek hatta iki gül yan yana dahi olsa bu mezarlıkları hatırlatmaktadır ve nazik bir davranış olarak görülmemektedir. İlla çiçek vermek istiyorum diyorsanız bir tane gül vermenizi öneririm.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa