Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Bütün bekar kadınların yaşadığı problemler
        • 1

          Şarj Meselesi

          Bir şarjın nesi var, iki şarjın sesi var! Günümüz teknolojisinde, akıllı telefonların çokluğunda ve içindeki onca uygulamanın harcadığı enerjiyle telefonların şarjları çok hızlı şekilde tükeniyor.

        • 2

          Dışarıda şarjsız kaldığınızda ise kendinizi telefon bayilerine atmak zorunda kalıyorsunuz. Şayet iki telefonunuz veya yanınızda telefonu olan sevgiliniz yoksa, bir telefon satış noktası da göremiyorsanız kendinizi korku filminin içinde hissedebiliyorsunuz.

        • 3

          Kötü İlk Buluşma Deneyimleri

          Sevgilisi olanlar bildikleri sularda yüzerken, bekar kadınlar pek çok ''ilk buluşma'' yaşıyor. Bazıları bu ilk buluşmalardan yara almadan çıkarken, bir kısmı büyük hayal kırıklığı yaşayabiliyor.

        • 4

          Arkadaşları gerçek aşkı bulduklarını söylerken, o bu yaşadığı hayal kırıklıkları ile bazen ümidini kaybedebiliyor. Bunu sevgilisi olan bir arkadaşına anlattığında, karşılaştığı acıyan bakışlar daha çok sinirlerinin bozulmasına sebep oluyor.

        • 5

          ''Daha Az Seçici Ol'' Tavsiyeleri

          Sanki hayatında bir erkek olmazsa, dünyanın en bahtsız, en mutsuz, en kötü insanıymışçasına muamele görmek de bu bekar kadınların başına gelen en korkunç şeylerden.

        • 6

          Hele evli kadınlardan çekitkileri hiç bitmiyor. Belki tamamen iyi niyetlerinden ama söyledikleri ''Artık daha az seçici ol'' gibi ''Önüne çıkan ilk erkekle birlikte ol'' kapısına çıkan lafları sevgilisi olmayan kadınlara çok dokunuyor.

        • 7

          Yalnız olmalarının sebebi kimseyi beğenmemeleri gibi algılandığında isyan edecek raddeye gelebiliyorlar. Sanki son şanslarıymışçasına onları mutlu etmeyen ya da hiç hoşlanmadıkları bir erkekle birlikte olmaktansa yalnız olmayı tercih ediyorlar.

        • 8

          Ev İşleri

          Tek başına yaşayan kadınların hepsi özgürlüklerini ilan edip hayatlarından çok memnun görünseler de, evde yaşadıkları zorluklar karşısında bazen isyan edebiliyorlar. Tam yemek yapmaya hazırlanırken gerekli olan salçanın kapağını açamamak, yemek yapmaktan vazgeçirebiliyor.

        • 9

          Teknolojiyle çok arası olmayanlar da, bozulan aletler karşısında çaresiz kalıyor. Bunu yapacak teknik elemanlar var ama yine de erkek arkadaştan yardım istemek bazen hayatı kolaylaştırabiliyor.

        • 10

          Ampul değiştirme, yıkanan perdeleri asma, ışıklar söndüşünde olayın şalterin atmasından mı yoksa elektrik kesintisinden mi olduğunu korkmadan ayırt etme gibi sorunların üstesinden tek başına gelen kadın ancak kendisi gibi bekar kadınların kahramanı olabilir.

        • 11

          Evde yaşanılan sorunlardan bir diğeri de fermuar! Bekar kadınlar arasında adeta kod kelime haline gelen fermuar sorunsalına bazı markalar fermuarı yana ya da öne alarak çözüm getirse de, arkadan fermuarlı kıyafetler inatla piyasada kalmaya devam ediyor. Fermuarı belli bir yere kadar çekip buluştuğunuz arkadaşınızdan geri kalanını halletmesi için yardım istemek artık günlük ihtiyaçlardan biri haline geldi.

        • 12

          Arkadaş Buluşmaları

          Yalnız kadınlar için en sıkıcı durumlardan biri de, sevgilisi olan ya da evli arkadaşlarıyla buluşmak. Tek başınayken oldukça sevimli olan bazı arkadaşlar, yanlarında ''hayatlarının erkeği'' olduğunda başka kimliğe bürünebiliyor.

        • 13

          Birkaç çiftle buluşan bu bekar kadın, kendisini çemberin içine alınmış, sorguya çekilirken bulabiliyor. Konuşulan konular hayatına giren son erkekten başlıyor, neden bir türlü doğru düzgün birini bulamadığına kadar geliyor.

        • 14

          Özellikle masada evli çiftler varsa, bir de bebek sahibilerse sıkıntı ikiye katlanıyor. Tabii ki çocuklarını ve evde yaşadıkları sıkıntıları arkadaşlarıyla paylaşacaklar, ama konuşulan tek konu bu olduğunda durum hayli can sıkıcı olabiliyor.

        • 15

          ''Aslında Yalnızlık Çok Güzel'' Klişesi

          Dikkat edin, bunu ancak sevgilisi olan ya da evli çiftler söylüyor. Yalnızlığın ne olduğunu, tek başına bir şeyler yapmanın nasıl bir şey olduğunu hatırlamayan bünyeler bu şekilde çıkışlar yapabiliyor.

        • 16

          Bir de gözlerinizin içine bakarak ''Sana çok özeniyorum'' demiyorlar mı! Evli çiftlerin genelinin söylediği ''Ne kadar geç evlenirsen o kadar iyi'' lafı ise çoğu zaman teselli gibi geliyor sadece.

        • 17

          Bir yandan ''Daha az seçici ol'' sözlerini kulak ardı etmeye çalışırken, diğer yandan evliliğin bu kadar kötülenmesi karşısında bekar kadın, ikileme düşmesin de, kim düşsün? Evet, yalnızlık zaman zaman güzel. Oturup kendisi dinliyor, film ardına film izleyebiliyor, kimseye hesap vermiyorsunuz. Ama sevdiğiniz erkekle birlikte film izlemenin keyfini kim inkar edebilir ki?

        • 18

          En Yakın Arkadaşın Eşi/Sevgilisi

          Yakın arkadaşınızın sevgilisini sevme zorunluluğunuz yok ama ondan hiç hoşlanmama durumunda gerçekten zor anlar yaşanabilir.

        • 19

          Sadece arkadaşınızın mutluluğu için güleryüz gösterdiğiniz bu kişiyi ancak sizin de yanınızda sevgiliniz olduğunda çekebileceğinizi düşünürsünüz belki de. Çiftli buluşmalarda göze batmayan bazı kişiler, maalesef ki başbaşa kaldığınızda sinir katsayınızı yükseltebiliyor. (Cosmopolitan TR)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa