Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji Güneş tutulması Türkiye'den de izlendi

        HT GAZETE/ HANDE KAZANOVA

        Bugün astronomiye meraklı pek çok kişi için heyecanlı bir gün. Nedeni ise 3 büyük astronomik olayın yaşanması. Bugün uzun yıllar sonra ilk kez tam Güneş tutulması meydana geldi. Dolunay’ın Dünya’ya hayli yaklaştığı “Süper Ay” oluşacak. Bu iki olayın devamında ise Kuzey Yarımküre’de baharın başlangıcını müjdeleyen ekinoksun da başlangıcı yaşanacak.

        TÜRKİYE SAATİ İLE 12:14 İTİBARİYLE NORVEÇ'TE TAM GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞTİ

        GÜNEŞ TUTULMASI KARMAŞA YARATACAK

        Güneş tutulmaları dış enerjiyi ve görüntüyü ifade eder. Kişisel olmaktan çok toplumsaldır. Önemli olayları, başlangıçları ve bitişleri hayatımıza taşır. Hayatımızda derin etkiler yaratır. Kişisel haritalarımızda Güneş, Ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişim ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir. Tutulmanın değişken burçta olması karmaşık durumlar yaratır. Yine değişken burçlarda oluşan tutulmalar; grevler, suçlar, din ve eğitimde sorunları hayatımıza taşır. Kıyı ve deniz kazaları, hızlı değişimler, ilaç, uyuşturucu, kargaşa ve bağımlılıkları tetikler.

        Su elementindeki tutulmalar sularla, denizlerle ilgili sorunları, doğal felaketleri, aşırı yağışları, nehir sularının taşmasını, deniz kazalarını, boğulmaları, likit ve sıvılarla gelen hastalıkları, tsunami etkilerini hayatımıza taşıyacak. Önemli bir insanın ölmesi, kimyasal, petrol ve yağlarla ilgili konularda sorunları da karşımıza getirebilir.

        ŞİDDET VE İSYAN ARTABİLİR

        Balık burcunda oluşan Güneş tutulması önemli bir tutulma. Zira Balık burcunun son derecesinde gerçekleşmekte. 29 derece astrolojide kritik bir derecedir ve o burcun bütün olumsuz özelliklerini içinde barındırır. Balık burcunun olumlu özelliklerinin yanı sıra (sezgi, bütünü görme, evrensel sevgi, anlayış, kabullenme, vs.), olumsuz özelliklerini de (aşırı hayalcilik, mantıksızlık, kararsızlık, karmaşıklık, merhametsizlik, yönünü bulamama, vs.) içerecektir. Tutulmanın derecesine baktığımızda, tutulmanın görüldüğü veya haritalarında tutulma noktasında gezegenleri olan ve açı yapan ülkelerde isyan, ayaklanma, ihtilal, işkence, zulüm, şiddet, sertlik, insanlık dışı hareketler görülebilir.

        TÜRKİYE’Yİ NELER BEKLİYOR?

        Tutulma haritasının yükselen burcu Yengeç, yükselen yöneticisi Ay, haritanın 10’uncu evinde ve Güneş’le tutuluyor. Türkiye’nin yükselen derecesine çok yakın olan bu durum bizim için bu tutulmayı önemli kılıyor. 10’uncu ev teması devleti, yöneticileri, Türkiye’nin dış kimliğini, şöhretini, imajını temsil eder.

        Türkiye’nin atacağı adımlar dünya için de önemli olacak. Gözler üzerimizde olabilir. Buradan devletin çok önemli kararları hayatımıza taşıyacağını anlıyoruz.

        Alacakları kararlar Türkiye’nin geleceği için önemli olayları karşımıza getirecek.

        Bazı konular tam anlamıyla sonlanabilir. Fedakârlıklar yapılacak ama ne yapılırsa yapılsın bu sonuçlar hem iyiyi hem de kötüyü karşımıza getirecek. Sonuçları iyice planlamadan atılacak adımlar karmaşayı hızlandırabilir.

        Bu olaylar olurken ekonomideki karmaşıklık ve karışıklık da olayları kızıştırabilir.

        Tutulma anında Güneş’in ve Ay’ın Scheat yıldızıyla bileşmesi, doğal afetleri, felaketleri, zorlu etkileri karşımıza getirebilir. Türkiye’nin kendi haritasındaki Ay derecesi 29 derece İkizler’de bulunuyor. Tutulmanın 29 derece Balık burcunda olup Ay derecemize kare açı atması bizi oldukça ilgilendirmekte. Ay dünya astrolojisinde halkı, seçmenleri, kadın kimliğini, çocukları temsil eder. Aynı zamanda bizim ulusal değerler ve para evimizi yönettiği için parasal konuları ve ekonomiyi de yönetmekte.

        Bu tutulmadan alacağı zorlu açılarla bu konularda türlü sıkıntılar ve hoşumuza gitmeyecek kararların öne çıkması muhtemel. Zorlu kararların bizi değiştireceği ve dönüştüreceği bir dönem olacak. Türkiye kendi içinde iniş çıkışlar yaşayabilir.

        Uğraşacağı dış güçler zaman zaman aldıkları kararlarda geri çekilmeleri, sıkıntı ve sorunları tetikleyebilir. Hukuk, yüksek eğitim, dış ticaret, yabancı ülkelerle yapacağımız ticari anlaşmalarda dikkatli olmalıyız.

        NE OLACAKSA OLACAK!

        BU tutulma bir ekinoks, gece-gündüz eşitliğine denk gelen bir tutulma olduğundan, 16-26 Mart, 16-26 Haziran, 18-28 Eylül ve 17-27 Aralık arasında doğanlar bu tutulmanın etkisini hayatlarında fazlasıyla hissedecek. Bu süreçte kendimize acımak, kurban psikolojisinde bulunmak, pasif kalmak ve kafamızın karmaşık olması bize zaman kaybettirebilir. Yapamadıklarımız ve karşılaştırma yaptıklarımız için kendimizi suçlu hissetmemek çok önemli olacak. Bu psikolojiden bir an önce sıyrılmalı, her şeyi bizden daha büyük bir iradeye; Allah’a teslim etmeli ve yapabileceklerimiz için harekete geçmeliyiz. Gelen her şeyin hayrımıza olacağını kabul etmeliyiz.

        DOĞAL AFETLER TETİKLENEBİLİR!

        Tutulmadan 1 gün sonra oluşan astrolojik yeni yıl takvimi olan 21 Mart 2015, Güneş’in Koç burcuna geçmesiyle birlikte Koç ingress haritasına baktığımızda, yükselenin Yay, yöneticisi Jüpiter’in Aslan burcunda 8’inci evde ve geri harekette olduğunu görüyoruz. Ekonomik anlamda bazı zorlanmalar olsa bile kaynaklarımızı iyi kullanmayı bileceğiz. Tüm gezegenlerin dip noktası dediğimiz alana yakın olması, bu yıl topraklarımızın, iç meselelerin, sınırlarımızın önemli olduğunu gösteriyor. İç meselelerimize odaklanacağımız bir yıl olabilir. Burada bulunan Mars-Uranüs gezegenleri bu alandaki bazı mücadeleleri, hareketlenmeleri ve doğal afetleri tetikleyebilir. Yine 3’üncü evde oluşan tutulmayla beraber yakın komşu ülkelerle olan ilişkilerimiz önem kazanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa