Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı Dikkat! Kar geliyor Yurtta hava durumu

        Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının Güneybatı kesimlerinde 4 derece azalacağını, hafta boyunca devam eden soğuk ve yağışlı havanın ise hafta sonu itibari ile yerini güneşli bir havaya bırakacağı bildirildi.

        YOĞUN KAR YAĞIŞI ve KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yapılan açıklamada, "Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ve Mersin ile Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçeleri, Konya ve Karaman ile akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." denildi.

        ANTALYA BEYAZA BÜRÜNDÜ!

        Antalya'da gece yarısı başlayıp sabah saatlerine kadar süren kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu. 30 santimetreyi bulan kar kalınlığında araçlarıyla işe gitmek isteyenler güçlük çekti.

        Kar nedeniyleAntalya'yı Konya'ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı.

        Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi. İlçede ilk ve orta dereceliokullar da tatil edildi.

        Ekipler, yol açma çalışmalarına devam ederken, sürücüler çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda uyarıldı.

        KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

        Karaman'da kent merkezi ve tüm ilçelerde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiği belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir ancak 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır."

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        KONYA'DA 18 İLÇEDE EĞİTİME ARA

        Konya'da, kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

        Merkez ve bazı çevre ilçelerde kar yağışının devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere verildi:

        "Karatay, Meram ve Selçuklu merkez ilçeleri ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okulları 26 Kasım 2014 Çarşamba tatil edilmiştir.

        TEOG SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER DİKKAT

        Yarın yapılacak TEOG sınavına ilişkin ilçe sınav merkezleri bütün hazırlıklarını tamamlamış olup TEOG sınavına girecek öğrenciler ve bu sınavda görev alanlar tatil kapsamında olmayacak ve sınav yapılacaktır. Ayrıca, söz konusu ilçelerde çalışan kamu görevlisi engelli ve hamileler bir gün idari izinli sayılacak."

        SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA

        Selçuk Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Yapılan açıklamada yarın yapılması belirtilen vize sınavlarının ise ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Konya merkez ve çevre ilçelerde Üniversitemize bağlı tüm birimlerde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. 26 Kasım 2014 tarihindeki vize sınavları ise ileri bir tarihe ertelenmiştir. Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulumuz'da eğitim-öğretim devam edecektir" denildi.

        MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin iç kesimleri ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik ve Kırklareli çevreleri ile Bursa ve Balıkesir'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

        EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, Aydın'ın iç kesimleri,Denizli ile Manisa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile zamanla Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile zamanla Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Ankara, Çankırı, Karaman, Aksaray ve Niğde ile akşam saatlerinden itibaren Nevşehir ve Kayseri, gece saatlerinden itibaren Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güney ilçeleri ve Karaman ile Akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Zonguldak'ın güney ilçeleri, İnebolu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Hakkari ile akşam saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Batman ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Kilis ve G. Antep ile zamanla Ş.Urfa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa