Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Şekerini al da gel"

        Tarihi Moda İskelesi'ne getirilen içki yasağı protesto edilmeye devam ediyor. Bu hafta "Şekerini al da gel" diyen Modalılara sanatçı Edip Akbayram da destek verdi.

        Her hafta olduğu gibi Cuma akşamı saat 21.00'de Tarihi Moda İskelesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde fenerleri ile hükümet aleyhine slogan attı. Elektrogitarla mini bir konser vermek isteyen gruba polis, çevreyi rahatsız edeceği gerekçesi ile müsaade etmedi. Bunun üzerine eylemciler ve polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı ve Modalılar şarkılarını klasik gitar eşliğinde söylemeleri konusunda ikna edildi. Grup adına basın açıklaması yapan Kıvanç Kahraman, "Bu toprakların insanı, inancını kendisi için yaşadı. Farklı inançlarda olan komşusu ile bayramlaştı. İnancı gereği ibadetini yapan da yapmayan da bayram akşamı şerefe demesini bildi. Bu toprakların çocuklarının Şeker Bayramı'nı çaldılar" şeklinde konuştu.

        Basın açıklamasının ardından Modalı Niyazi Kebelioğlu, Nazım Hikmet'in "Düşman" ve "Mektup" şiirlerini okudu. Şiir dinletisinin ardından klasik gitar eşliğinde şarkı söyleyen grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa