Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dönüş çilesi başladı

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Ramazan Bayramı'nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde feribotları tercih etmesi sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında oluşan yoğunluk, 7 feribotun sefer yapmasıyla en aza indirilirken, özel sektöre ait mini feribotların da seferlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 4, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 7 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başladı. GESTAŞ A.Ş. yetkilileri 7 feribotun devreye girmesiyle yoğunluğun tamamen ortadan kalktığını belirterek, araç durumuna göre seferlerin bu şekilde devam edeceğini belirtti. Bu arada GESTAŞ A.Ş.'ye ait arabalı vapurlarının yanı sıra il merkezinde sefer yapan mini feribotlar da sefer sayısını arttırdı. 3 mini feribotla Çanakkale-Kilitbahir arasındaki seferler aralıksız olarak sürerken, araç yoğunluğunun durumuna göre bu sefer sayısının arttırabileceği açıklandı.

        Sahil bölgelerine giden vatandaşlar 9 günlük tatilin sona ermesine 2 gün kala geri dönmelerinin en önemli sebebinin hafta sonu trafiğe yakalanmamak olduğunu belirterek, "Eğer hafta sonu yola çıkmış olsaydık, yolda yoğun bir trafiğe yakalanıp saatlerce beklemek zorunda kalacaktık. Şuan yollarda trafik gayet normal" dediler.

        Öte yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de araç yoğunluğun olma ihtimaline karşı gerekli önlemlerini aldı. İskelede araçların trafiğin kilitlememesi için önlem alan ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa