Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gülen Türkiye'ye neden dönmek istemiyor?

        GÜLEN KİMLERLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ?

        BALÇİÇEK PAMİR: Çünkü toplumda bir uyanış olacaksa yine sizin kitabınızdan aktarıyorum yazarların, aydınların rolü çok büyük olacaktır deyip özellikle İlhan Selçuk görüşmek istediği isimlerden değil mi?

        FARUK MERCAN: Sayın Gülen hakikaten toplumun her kesiminden sanatçılarla, aydınlarla temas kurmak istemiş mesela büyük bir pişmanlığı, ‘Zeki Müren ve Aziz Nesin ile görüşmek isterdim’diyor.

        FETHULLAH GÜLEN’İ ZİYARET EDEN GAZETECİLER KİMLER?

        BALÇİÇEK PAMİR: Ne kadar ilginç yani bundan 10-20 yıl önce Sayın Gülen’in ismini anmak ya da kendi ismi ile yan yana getirmek istemezken şimdi ziyaret ettiklerini göğüslerini gere gere söyler duruma geldiler. Ünlülerde var bunların içinde bunu neye bağlıyorsunuz?

        FARUK MERCAN : Mesela 90’lı yıllarda sayın Gülen’i ziyaret eden Gazeteci,Genel Yayın Yönetmeni, Köşe Yazarı sayısı 90 civarında benim tespit edebildiğim. Aralarında sayın OKTAY EKŞİ var, sayın ZAFER MUTLU var, GÜNGÖR MENGİ var sayın Gülen’in ziyaret ettikleir arasında sayın AYDIN DOĞAN var, DİNÇ BİLGİN, AHMET ALTAN var.

        GÜLEN’İN NOBEL ADAYLIĞI BOŞ ÇIKTI

        BALÇİÇEK PAMİR: Nobel adaylığı var değil mi?

        FARUK MERCAN: Türkiye’de medyada bu konunun yansıtılış biçimi sanki bunu bana sayın Güler söylemiş gibi oldu. Hayır bu bilgi bana bir başka kaynak tarafından dile getirildi. Sayın Clinton uluslarası camiada tanınan bir Türk tarafından sayın Güler hakkında bilgilendirilmiş. Sayın Clinton’da hakikaten sayın Gülen’in bu okul faaliyetlerinden etkilenmiş ve danışmanını sayın Gülen’e göndererek Nobel Barış ödülünü hakeden çalışmalar olduğunu bunların,ne düşündüğünü sorduğunu söylemişti. Fakat Öğrendim ki bu mesaj doğrudan Gülen’e ulaşmamış. Sayın Clinton’ın mesajı doğrudan Sayın Gülen’e ulaşmamış. Sayın Clinton’ın mesajı sayın Gülen’e iletilmemiş. Düşünce aşamasında kaldı.

        GÜLEN TÜRKİYE’YE NEDEN DÖNMEK İSTEMİYOR ?

        BALÇİÇEK PAMİR: Dönmeyi düşünüyor mu?

        FARUK MERCAN: Sayın Gülen yanında bulunduğum sırada ben kendisine sormadan Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu tanımlayarak bu şartlarda dönmeyeceğini söyledi.

        BALÇİÇEK PAMİR: Kırgıngınlıktan ötürü mü?

        FARUK MERCAN: Kırgınlıktan ötürü hemde Türkiye’de bir öfke hali yaşandığını insanların birbirlerine öfke ......

        BALÇİÇEK PAMİR: Bu kutuplaşmadan mı bahsediyoruz?

        FARUK MERCAN: Kutuplaşma ve Türkiye’de bir denge hali söz konusu değil dedi. Bu şartlarda yani ben dedi dönersemde kendime göre dönerim ama bu şartlarda dönmem dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa