Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 3. köprü açıklaması

        3. KÖPRÜ KONUSU

        Yıldırım, gazetecilerin 3. köprüyle ilgili sorularına, ''3. köprünün yeri her zaman değişebilir. Başlamadan önce yapılan her türlü açıklama, sağlam zemine dayanmayan bir açıklamadır. Sağlam bir zemin bulduğumuzda köprüyü yapacağız'' yanıtını verdi.

        Yıldırım, Marmaray Projesi'nin suyun içinde kalan bölümünün tamamlandığını ve boğazın iki yakasını denizin 60 metre altından biraraya getirdiklerini belirterek, ''Şu an karadan köstebekler çalışıyor. Onlar da kazma işini bitirdiğinde toplam 16 kilometre gidiş-dönüş tüneli bitmiş olacaktır'' diye konuştu.

        -''TELEFONU KULLANICILARI KONUŞURKEN BİRBİRLERİNİ GÖREBİLECEK''-

        Yıldırım, burada gazetecilerin, 3. nesil mobil iletişim sistemlerine (3G) ilişkin sorularını yanıtlarken, 3G'nin, sesin dışında birçok kolaylığı beraberinde getirdiğini söyledi.

        Veri, bilgi ve mobil internetin de 3G ile birlikte geleceğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

        ''Mobil yaşamın adımları 3G ile atıldı. Artık 3. nesil cep telefonu kullanıcıları, konuşurken birbirlerini görebilecekler. Çok gelişmiş özellikleri var. Önceden internetten dosya indirmek saatler alıyordu. Artık bunları dakikalar içinde yapma imkanına kavuşacağız. Ümit ediyorum ki lisanslar verildikten kısa bir süre sonra hizmet verilmeye başlanacak. Altyapı da hazır hale gelecek. 3G ihalesinin tarihini Telekomünikasyon Kurumu ilan etti. 18 Aralık olarak hatırlıyorum. Ondan sonra iş biraz da firmalara kalıyor. Firmalar biraz altyapıyı hazır hale getirirlerse 'alo' denmeye başlanır.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa